Elga Labwater Waterzuivering voor op het laboratorium

Elga labwater levert waterzuiveringsystemen die voldoen 
aan de strengste eisen voor verschillende toepassingen. 
Naast de waterkwaliteit is er ook rekening gehouden met 
gebruiksgemak, reiniging van systemen en bedrijfszekerheid. 
Op alle vlakken hebben we bovendien 
het kostenaspect in het achterhoofd gehouden.

Elk laboratorium gebruikt water, maar voor verschillende 
toepassingen zijn er verschillende eisen aan labwater. Natuurlijk moet het water van de juiste ionische kwaliteit 
zijn, maar ook bijvoorbeeld de organische koolstof (TOC), 
bacterien en deeltjes kunnen effectief verwijderd worden. 

Water Wise Toolkit

Ontdek hoe u watergerelateerde fouten kunt diagnosticeren in laboratoriumanalyses en de vijf belangrijkste risico's van verontreiniging van laboratoriumwater.

 Leer alles wat u moet weten over de verschillende soorten water die in het laboratorium worden gebruikt en welk water u voor uw toepassingen moet gebruiken, inclusief HPLC, PCR, bufferoplossingen en glaswerkreiniging. Ontdek hoeveel waterverontreiniging onderzoekslaboratoria echt kost en welke impact waterfouten hebben op het laboratorium als geheel.

Reverse Osmose (RO) en demiwater

De Elga Purelab systemen bieden oplossingen voor de productie van RO of demiwater voor algemeen gebruik in het laboratorium. De Option reeks produceert tussen de 7 en 60 liter demiwater per uur en kent vele mogelijkheden en aanpassingen om zowel de kwaliteit van het water als het gebruik van het systeem naar wens aan te passen.

Ultrapuur water

Voor de meest kritische applicaties is ultrapuur water (Type I) nodig dat in principe helemaal vrij is van verontreiniging. Met behulp van bijvoorbeeld ultrafiltratie, biofilters en de unieke Pure­-Sure technologie kunnen de laatste deeltjes en zelfs pyrogenen en endotoxines worden. Toepassing specieke Purelab Chorus systemen voor life sciences en analytische chemie zorgen ervoor dat de hoogste kwaliteit water (type I+) beschikbaar is. 
Voor kleine volumes ultrapuur water is de Purelab Flex de juiste keuze. Met deze compacte systemen kan tot 10 liter ultrapuur water gemaakt worden met drink­ of demiwater als toevoer. De flexibele aftap armen maken het mogelijk om eenvoudig water af te nemen met een kleine kans op contaminatie.

Elga Medica voor het klinisch laboratorium

Een laboratorium in de medische sector heeft specifieke eisen aan het watersysteem dat gebruikt gaat worden voor het voeden van klinische analysers. De Elga Medica systemen zijn vanaf de grond op berekend op de veiligheids­ en kwaliteitsvoorschriften voor klinisch onderzoek. Voor de bekende merken klinische analysers zijn standaard Elga oplossingen beschikbaar, waarbij we veel ervaring hebben in het garanderen van beschikbaarheid. Uitgebreide ervaring in duplex systemen en een service afdeling die 24/7 beschikbaar is zorgen voor de grootste zekerheid.

Elga Centra voor centrale watervoorziening

Voor de laboratoria waar veel demiwater gebruikt wordt kan een centrale watervoorziening de beste oplossing zijn. Met een ringleiding wordt gezuiverd water aan meerdere tappuntengeleverd. De Elga Centra systemen kunnen tussen de 60 en 200 liter water per uur produceren en dit van 4 tot 30 liter per minuut leveren via een ringleiding. De systemen kunnen water leveren dat voldoet aan de GLP richtlijnen en houden de kwaliteit op peil door recirculatie over het interne reservoir. Een kleine voetprint, eenvoudige bediening en lage kosten maken de Centra systemen de beste keuze.

Share