06/18/2018

Veolia en BeWasol: een nieuwe, krachtige combinatie

Achter de schermen is de afgelopen maanden hard gewerkt, en met resultaat. Veolia Water Technologies Netherlands en BeWasol slaan per 15 juni definitief de handen ineen. Wat u daarvan merkt? Dankzij deze overname ontstaat een nieuwe en krachtige combinatie als het gaat om waterbehandeling. Veolia Water Technologies Netherlands als het gaat om waterbehandeling, apparatuur en services en BeWasol is sterk in chemische waterbehandeling. We know water!

Feiten op een rij

Even wat feiten en historie: BeWasol is opgericht in 2000 en vestigde zich in Weert. Op dit moment leveren de chemische waterbehandelaars chemische producten en diensten voor de conditionering van ketel-, koel-, proces-, sterilisatie- en afvalwatersystemen. Ook levert BeWasol een compleet pakket aan fysische waterbehandelings-apparatuur en onderhoudsdiensten voor de waterbehandelingsvereisten van hun klanten. Veolia Water Technologies is wereldleider in waterbehandeling met meer dan 350 eigen technologieën en heeft specialisten in elk onderdeel van de waterbehandeling. Voor onze klanten leveren, installeren en onderhouden wij waterbehandelinginstallaties.

Waarom

Waarom nu deze overname, zo vraagt u zich af. Terechte vraag. Het antwoord is dat de uitkomst van de rekensom 1 + 1 hier écht 3 is. Onze diensten sluiten heel goed op elkaar aan, waardoor we vanuit gezamenlijkheid een breder en sterker totaalaanbod waterbehandeling bieden. Mark Dyson, managing director bij Veolia Water Technologies Netherlands: “Wij wilden al jaren groeien in de chemische waterbehandeling in Nederland, een specialisme wat bij Veolia Water Technologies aanwezig is, maar in de Nederlandse organsatie nog niet zover hebben ontwikkeld. Deze overname biedt daarom een prachtige groeikans om deze expertise toe te voegen aan ons Nederlandse portfolio. Daarbij komt ook nog dat BeWasol, door haar vestigingsplaats, een sterk netwerk heeft in de zuiden van Nederland. Combineer dat met de vele klanten van Veolia Water Technologies Netherlands elders in Nederland en er ontstaat een krachtig span.”

Synergie

Wat houdt de overname nog meer in? De BV BeWasol houdt op te bestaan en integreert in Veolia. Paul Tibosch, directeur bij BeWasol: “Voorop staat dat wij enorm blij zijn met deze overname. De combinatie van twee soorten waterbehandeling biedt marktkansen. De synergie die ontstaat, straalt af op de klanten van zowel BeWasol als Veolia Water Technologies Netherlands. We hebben besloten dat de merknaam BeWasol blijft bestaan, een sterk merk. Achter de schermen fuseren IT en sales en ook administratieve processen zullen waar het kan in elkaar schuiven.” 

Samen duurzaam

Ons gezamenlijke uitgangspunt is met duurzame technologieën waterverspilling te reduceren. Door hergebruik of recycling van water kunnen we een fundamentele bijdrage leveren aan uw bedrijfsprocessen. Dát is wat hoe dan ook blijft: Veolia Water Technologies Netherlands en BeWasol blijven uw sparringpartner voor welke waterbehandeling dan ook!

Kansen?

Heeft u vragen naar aanleiding van deze overname? Of ziet u zelf al kansen voor de waterbehandeling in uw bedrijf of organisatie? Neem dan contact op. Wij denken graag met u mee om de businesskansen die deze overname u biedt in kaart te brengen. 

15-01-2018 ondertekening overeenkomst, van links naar rechts: Jos Croonen, Mark Dyson en Paul Tibosch

Share