Renoveren, reviseren of vervangen?

“Als uw waterbehandelingssysteem regelmatig prestatie- en efficiencyproblemen vertoont, kan dit het einde van zijn levensduur betekenen. Daarbij kunnen frustrerende periodes van downtime erop wijzen dat uw systeem hard achteruit gaat. Als dat het geval is, staat u mogelijk voor een dilemma: renoveren, reviseren of vervangen?”

Irmo de Zeeuw
Specialist in renovatie en revisie

Waarom investeren in een geheel nieuwe waterbehandelingsinstallatie als renovatie of revisie ook mogelijk is?

Uw waterbehandelingsinstallatie stopt ermee. U denkt misschien dat een compleet nieuwe installatie de enige optie is. Echter in diverse gevallen is renovatie of revisie van uw waterbehandelingsinstallatie ook een goede oplossing. Niet alleen voor uw budget overigens. Hieronder leggen wij uit waarom renovatie of revisie de beste oplossing is.

Ononderbroken business as usual

Vergeleken met het installeren van een geheel nieuw systeem kost het renoveren of reviseren van een waterbehandelingsinstallatie aanzienlijk minder tijd waardoor er ook veel minder sprake van downtime is. Bovendien vinden de benodigde verbouwingen buiten productie-uren plaats. Mocht u zich nu echt geen enkele onderbreking in het productieproces kunnen veroorloven, is het mogelijk om een tijdelijke mobiele waterbehandelingsinstallatie van Veolia in te zetten. Zo hoeft uw productieproces niet te lijden onder het feit dat uw waterbehandelingsinstallatie verbeterd wordt.

Waar het werkelijk om gaat

Denk bij het nemen van uw beslissing zowel aan de directe kosten als de kosten op de lange termijn. Het is namelijk heel goed mogelijk dat renoveren veel kostenefficiënter is dan investeren in een geheel nieuwe installatie. Een renovatie of revisie helpt zowel de operationele als de onderhoudskosten te verlagen en is dé manier om de levensduur van uw systeem te verlengen. Hierdoor gaat uw installatie nog een aantal jaren langer mee en kunt u er op rekenen dat uw waterbehandelingsinstallatie effectief blijft presteren. De kans op het later tegenkomen van (dure) technische problemen wordt hiermee ook aanzienlijk verkleind.

Verbeter de milieuprestaties

Een renovatie of revisie van een waterbehandelingsinstallatie kan veel beter voor het milieu zijn dan een volledige vervanging. Zo kunt u uw plant up to date brengen zonder boventallige apparatuur weg te gooien. Vervangen kan altijd nog, neem eerst contact op. Er komt veel kijken bij het plannen van een revisie van een waterbehandelingsinstallatie. Het hoeft echter geen stressvol proces te zijn. Voordat u overgaat om uw huidige waterbehandelingsinstallatie af te voeren en volledig te vervangen, voeren wij namelijk graag gratis een vrijblijvende inspectie uit. Tijdens deze inspectie kijken we naar de voorbehandeling, het suppletiewater, proceswater en afvalwater en sturen we u een gedetailleerd rapport met aanbevelingen voor een eventuele renovatie of revisie.

Wilt u weten hoe we de levensduur van uw apparatuur kunnen verlengen en de bedrijfskosten kunnen verlagen? Neem dan contact op met Irmo de Zeeuw.

Share