Veolia Water Technologies behandelt water voor de voedingsindustrie

Als vitale economische sector is de agrovoedingsindustrie op veel gebieden aan extreem strenge eisen onderworpen op het gebied van hygiëne, milieu en economie. Veolia Water Technologies beheerst alle facetten van de watercyclus en garandeert klanten een oplossing die economische en ecologische belangen combineert.

Veolia Water Technologies: wereldwijde waterspecialist

Veolia Water Technologies begrijpt als geen ander het belang van water in de agrovoedingsindustrie. Als wereldleider op het gebied van watercyclus beheer nemen wij een essentiële positie in bij industriële en publieke vraagstukken op het gebied van waterverbruik.

Ons voordeel is dat we de behoeften van de agrifood bedrijven kennen - daar krijgen we wereldwijde waardering voor. Onze technische- en milieudiensten maken gebruik van geavanceerde watertechnologieën en garanderen zo de naleving van steeds strengere gezondheidsnormen voor onze klanten in de agro-industrie.

 • Onze waterbehandelingstechnologieën voldoen aan alle wettelijke vereisten voor een ​​optimale drinkwaterkwaliteit en aan steeds strengere regelgeving voor desinfectie en zuivering. We garanderen een schone waterproductie en voldoen hiermee aan alle normen in de voedingsindustrie.
 • Onze drinkwaterkwaliteit garandeert bescherming tegen legionella. We hebben grip op gezondheidsrisico's door het gebruik van onze preventieve waterbehandelingsoplossingen en -programma's. Met onze jarenlange ervaring beveiligen en zuiveren we het water van zuiveringsinstallaties en het water in koeltorens.

Onze samenwerking met suikerproducent Südzucker


Veolia Water Technologies heeft in slechts vijf maanden tijd een anaërobe voorbehandelingsinstallatie gebouwd voor een van Europa's grootste bio-ethanol producenten: Südzucker. Onze twee reactoren van 850 m3 zuiveren meer dan 90% van de vervuilende stoffen in het water.

Veolia Water Technologies biedt hoogwaardige oplossingen tegen de beste prijs

Veolia Water Technologies vertrouwt en werkt met 350 gepatenteerde technologieën. Onze bekwaamheid op het gebied van milieu en duurzame ontwikkeling vraagstukken, is een groot voordeel om aan de behoeften van onze agrofood klanten te voldoen.

Veolia Water Technologies helpt klanten hun impact op het milieu te minderen en kosten te verlagen. We verbeteren productieprocessen van binnenuit om duurzame ontwikkelingen te ondersteunen. Onze wereldwijde expertise stelt ons in staat om klanten verder te ondersteunen bij de standaardisatie van apparatuur, het recyclen van behandeld afvalwater en het gebruik van alternatieve leveranciers.

Als watercyclus expert is Veolia Water Technologies de juiste partner om klanten in de voedingsindustrie te faciliteren bij het verminderen van waterverbruik. Door de afvalwaterproductie te beperken, verkleinen onze partners hun water- en CO2-footprint. Bovendien helpen deze oplossingen het energie- en chemicaliënverbruik te optimaliseren.

 

Aanpasbare oplossingen voor alle spelers in de agribusiness
 

Veolia Water Technologies beseft wat de behoeften en zorgen zijn van de agrifood industrie. Hoewel het niet de meest waterintensieve industrie is, is het een van de eerste gebruikers en is de waterkwaliteit cruciaal - de waterzuiverheid moet op het juiste niveau zijn om de kenmerken van de voedingsproducten niet te veranderen.

Water zit in alle componenten: van grondstoffen tot koelsystemen, maar ook in sanitaire installaties.

 • Water als voedsel ingrediënt (proceswater)
  De watercyclus vormt de kern van ons bedrijf en onze technologieën. Proceswater komt hoogstwaarschijnlijk in contact met voedselproducten. Het water van Veolia Water Technologies voldoet aan alle criteria voor drinkbaarheid en chemische analyse.
 • Water voor industrieel gebruik (bedrijfs watervoorziening)
  Onze technologieën garanderen een extra waterproductie om de boilers en koeltorens te voeden. Het door Veolia Water Technologies geleverde water voldoet aan alle veiligheidseisen.
 • Behandeling van afvalwater
  Het recyclen van water en het verminderen van de productie van slib en biogas behoren tot de belangrijkste uitdagingen van de agrovoedingsindustrie. De oplossingen van Veolia Water Technologies zorgen voor efficiënte en conforme behandelingen.
 • Behandeling en terugwinning van vetten, slib en afgeleide producten
  Het afvalwater van de voedingsindustrie is beladen met vetten en organische stoffen. Veolia Water Technologies gaat verder dan alleen het actualiseren van de afvalverwerkingsprocedures en biedt oplossingen die waarde halen uit bijproducten van de agrofood sector.
 • Terugwinning, recycling en hergebruik van water
  Veolia Water Technologies zorgt voor duurzaam gebruik van water. Dit is vooral van belang voor bepaalde spelers in de agrofoodsector, zoals pluimveehouderijen en glastuinbouwers. Het gebruik van onze membraanprocessen voor waterbehandeling verlengt de waterkringloop aanzienlijk.

Veolia Water Technologies heeft meer dan 1.000 referentieprojecten in de agrovoedingsindustrie. Onze 9.000 medewerkers, die werkzaam zijn bij dochterondernemingen over de hele wereld, bieden gedegen expertise op belangrijke industriële vlakken.

 • Veolia Water Technologies staat bekend om de expertise in de agrovoedingssector. We gebruiken deze expertise om de aquacultuur- en zuivelindustrie te ondersteunen, maar ook om vlees, fruit en groenten processen te realiseren. Daarnaast maken we de productie van olie in optimale omstandigheden mogelijk.
 • Veolia Water Technologies is ook aanwezig in de drankensector en werkt nauw samen met brouwerijen, frisdrankproducenten en distilleerderijen.
PDF
Пищевая промышленность (960.28 KB)