Farmaceutische industrie

Veolia Water Technologies, wereldleider in waterbehandeling, adviseert en assisteert de farmaceutische industrie bij alle watergerelateerde zaken. Onze expertise helpt de productiekosten voor klanten te verlagen en tegelijkertijd installaties te beschermen. We behandelen alle soorten afvalwater en leveren compendiaal water dat voldoet aan de farmacopee eisen.

Het verminderen van de behoeften van een waterintensieve industrie

Veolia Water Technologies heeft een eeuw ervaring in waterbehandeling. Onze wereldwijd gewaardeerde expertise heeft ervoor gezorgd dat wij wereldleider zijn in vraagstukken rondom de waterketen.

De farmaceutische industrie heeft ​​veel ondersteuning nodig als het gaat om het beperken van de impact op het milieu. De productie van medicijnen vereist in alle gevallen aanzienlijke hoeveelheden water. Wij hebben een breed scala aan producten om aan al uw behoeften te voldoen, waaronder:

 • gezuiverd water dat voldoet aan de normen van de farmacopee
 • steriel pyrogeenvrij water
 • PPI water voor injecteerbare preparaten

 

Veolia Water Technologies staat tot uw dienst

Veolia Water Technologies gebruikt de nieuwste technologische doorbraken om de productie efficiëntie te verbeteren en de bedrijfskosten voor klanten te verlagen, zonder afbreuk te doen aan de procesveiligheid of productkwaliteit. We helpen met:

 • voorbehandeling
 • productie van zuiver water
 • opslag
 • distributie
 • afvalwaterbehandeling

Veolia Water Technologies bedient de farmaceutische industrie

Veolia Water Technologies verzorgt alle aspecten van de watercyclus voor farmaceutische bedrijven. Onze kennis is een belangrijk hulpmiddel in uw concurrentieveld en maakt grootschalige synergieën mogelijk, met als doel het creëren van een circulaire economie.

Als onderdeel van de lopende energietransitie wil Veolia Water Technologies de energiebehoefte verminderen door zoetwaterbronnen te hergebruiken. Afvalwaterzuivering biedt kansen om waardevolle elementen terug te winnen.

Water speelt een cruciale rol in veel activiteiten van de farmaceutische industrie. Het is een belangrijk onderdeel van veel medicijnen, om de faciliteit te koelen en om schoon te maken. Om ervoor te zorgen dat onze klanten hun producten blijven verkopen, is het essentieel dat ze produceren met farmacopee compatibel water en zo cGMP toepassen. Met onze expertise bieden wij complete oplossingen voor kwalitatieve waterproductie en afvalwaterzuivering.

Of het nu gaat om voorbehandeling, gezuiverd water of water voor injectie (WFI), opslag, distributie of afvalwaterbehandeling; Veolia Water Technologies gebruikt de nieuwste technologische ontwikkelingen om de productie efficiëntie te verbeteren en de bedrijfskosten voor klanten te verlagen. Dit doen wij  zonder de veiligheid van processen of productkwaliteit in gevaar te brengen. Van het ontwikkelen van waterbehandelingstechnologieën tot projectmanagement en service diensten; wij handhaven een hoog serviceniveau om aan specifieke marktverwachtingen te voldoen.

Veolia: partner van Novartis Laboratories

Veolia beheert afval, energie en water voor de Zwitserse farmaceutische gigant Novartis in vijftien Europese vestigingen. Onze watertechnologieën produceren proceswater, behandelen giftig afvalwater en implementeren circulaire besparingen door waardevolle bijproducten te exploiteren.

Onze technologieën ten dienste van de farmaceutische industrie

Veolia Water Technologies heeft veel watertechnologieën die de waarde van water verder optimaliseren. We kunnen oplossingen bieden die de algemene problemen aanpakken waarmee verschillende industrieën te maken hebben. Maar ook tegemoetkomen aan de zeer specifieke behoeften van de farmaceutische- en cosmetische-industrie, waar alleen water van zeer hoge kwaliteit voldoende is.

ORION

ORION MKIII®. De Orion technologie brengt voor de farmaceutische industrie alle wetenschappelijke vooruitgang samen die door Veolia Water Technologies is geboekt. Orion is gemonteerd op een skid en is een multi-technologisch systeem.

Met de kerntechnologieën voor ontharding, omgekeerde osmose en CEDI - die geheel of gedeeltelijk kunnen worden ontsmet met warm water - volgen alle systemen onze strikte, duurzame productierichtlijnen en zijn ze voorafgaand aan de levering FAT-getest.

Afhankelijk van het model produceert het Orion® systeem tussen de 500 liter en 20m3 gezuiverd water per uur.

IonPRO LX® is een gestandaardiseerd systeem dat gezuiverd water produceert. IonPRO LX combineert omgekeerde osmose ontharding en electro de-ionisatie.
 

POLARIS

In de Veolia familie zijn POLARIS destillatie producten voor de productie van water voor injectie en sterk gezuiverd water.

Met hoge capaciteit en met verschillende type modellen, waaronder zowel stoom- als elektrisch verwarmde units, hebben we wereldwijd het meest uitgebreide portfolio op de markt.

POLARIS omvat:

 • Multi Effect Distillers (MED)
 • Dampcompressie distilleerders (VCD)
 • Schone stoomgeneratoren (CSG)
 • Combi-units voor gelijktijdige water- en stoomproductie

Alle oplossingen van Veolia Water Technology voor een compendiale waterproductie zijn ontworpen in overeenstemming met de richtlijnen van GAMP, cGMP, ISPE en FDA. Bovendien voldoen ze aan de kwaliteitsspecificaties van alle grote farmacopee ter wereld, inclusief de USP en Ph Eur. Dit met oog op uw naleveringsgarantie en eigen gemoedsrust, waar uw instelling ook is.

 

 

Veolia Water Technologies: uw behoeften, onze oplossingen

Wij zijn de wereldleider in afvalwateroplossingen. Wij ontwerpen en bouwen kant-en-klare installaties voor de behandeling van complexe afvalwatersystemen voor API, farmaceutische fabrieken en biotech- en cosmetica productiefaciliteiten. Waar en wat het fabricageproces ook is; wij zuiveren het afvalwater.

Ons portfolio van bewezen technologieën voor afvalwater van farmaceutische en persoonlijke verzorgingsproducten (PCP's) omvat: