Hubgrade maakt uw grondstoffen slimmer

Bedrijfscontinuïteit is van cruciaal belang voor de waterindustrie. Echter, toenemende vraag, budgetbeperkingen en de noodzaak om flexibel te blijven opereren, zorgen ervoor dat dit geen gemakkelijke klus is.

Hier kan het gebruik van slimme data een revolutie teweegbrengen op het gebied van sitebeheer.

Hubgrade is een combinatie van digitale tools en Veolia-expertise. Hubgrade maakt al uw waterprocessen slimmer, veiliger en duurzamer.

Hoewel de wereld verandert, blijft waterbehandeling van levensbelang voor mensen, bedrijven en industrieën. U kunt op Hubgrade vertrouwen om uw grondstoffen slimmer te maken en maak nu kennis met de waterbehandeling van de toekomst.

Hubgrade is de combinatie van digitale tools en de expertise van Veolia-medewerkers. Het is bedoeld om operationele en milieu-efficiëntie te leveren. Hubgrade maakt gebruik van menselijke competenties en digitale kracht om gegevens te verwerken. Zo bieden we u een continue levering van geoptimaliseerde oplossingen die aangepast zijn aan uw prioriteiten: compliance, operationele uitmuntendheid en duurzaamheid.

Met Hubgrade spelen we in op de wateroptimalisatiebehoeften van gemeenten en industrieën en geven we gehoor aan de dagelijkse uitdagingen van operators en managers met betrekking tot de hele watercyclus (bijv. de bedrijfskosten verlagen met behoud van een goede waterkwaliteit). 
Onze digitale diensten zijn bruikbaar voor een enkele technologie, verschillende apparaten of een complete water- of afvalwaterzuiveringsinstallatie. De diensten zijn zowel geschikt voor Veolia- als niet-Veolia-apparatuur.

We bieden u 24/7 beveiligde toegang tot een webportaal, we garanderen de beste gebruikerservaring en bieden een aanpasbare interface voor verschillende gebruikers (bijv. managers, operators, bedrijfsontwikkelaars). Hubgrade zorgt ervoor dat de gegevens die we verwerken betrouwbaar zijn. Hiervoor vertrouwt Hubgrade op meerdere gegevensbronnen, veelzijdige gegevensverzameling (handmatige invoer of automatische verzameling) en uitmuntende algoritmen.

We leveren drie innovatieve diensten:

Dor Hubgrade Essential wordt u beter geïnformeerd over uw wateractiviteiten en kunt u betere beslissingen te nemen met betrekking tot uw faciliteit of waterapparatuur. Dit is mogelijk dankzij de volgende kenmerken:

 • Digitale bibliotheek voor toegang tot alle relevante documenten, zoals certificaten, servicerapporten, contracten en bestellingen op één plek, overal en altijd toegankelijk.
 • Datavisualisatie om procesdata van de installatie (=plant) te verzamelen en weer te geven.
 • Events en alarmen om onverwachte uitval of schendingen van de regelgeving te voorkomen.
 • Automatische rapportage om consistente en regelmatige gegevensanalyse en rapportage te vergemakkelijken.
 • Onderhoudsmodule om een overzicht te hebben van de onderhoudstaken en hoe kritiek ze zijn.

Hubgrade Essential biedt transparantie en gemak, en zorgt voor bedrijfscontinuïteit van meer dan 1.300 aangesloten waterapparatuur en meer dan 640 locaties.

Hubgrade Assist ondersteunt operationele teams bij hun dagelijkse monitoring door middel van proactieve, data-gestuurde service en site-ondersteuning. Dit omvat ook probleemoplossing en oplossing van afwijkingen op de lange termijn. Hubgrade Assist ondersteunt de teams van uw hoofdkantoor bij hun algehele monitoring. Uw teams op locatie worden geholpen met onmiddellijke gegevensbestanden en alarmen, ondersteuning bij probleemoplossing, periodieke rapporten en toegang tot expertise. De Hubgrade Assist geeft vooringestelde parameters continu weer en registreert ze. Als ze afwijken van hun normale bereik, gaat er een alarm af. 

 • Met deskundige hulp op afstand kunt u tijdens werkdagen contact opnemen met onze experts voor probleemoplossing of regelmatige evaluatie en aanbevelingen. Dit is mogelijk door realtime monitoring, alarmbeheer en eventueel augmented reality.
 • Trainings- en mentorfuncties versterken uw personeel door hen toegang te geven tot trainingsmateriaal met on-site probleemoplossing of e-learningprogramma's ter ondersteuning van langdurige training.

Met Hubgrade Assist bieden we digitaal gestuurde procesexpertise voor de allerbeste werking van apparatuur, processen en faciliteiten.

Hubgrade Performance verzamelt real-time gegevens en past analyses en algoritmen toe. Het systeem is ontwikkeld en gebaseerd op onze ervaring in het ontwerpen en exploiteren van water- en afvalwaterzuiveringsinstallaties wereldwijd. Het is bedoeld om de prestaties van uw installatie continu te benchmarken en te optimaliseren. 

Met de inzichtmodule maakt Hubgrade Performance snellere en bewezen besluitvorming mogelijk. Het maakt de operaties en processen zichtbaar door de gebruikers te voorzien van verschillende niveaus van analyses en aanbevelingen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van het fabrieksproces, de operationele en financiële gegevens.

 • Kernprestatie-indicatoren beoordelen de kwaliteit van de operatie en sturen de operationele besluitvorming.
 • Voorspellende analyses zijn gebaseerd op machine learning om de evolutie van strategische bedrijfsparameters te voorspellen of om te anticiperen op storingen, de risico's van stilstand te verminderen en de onderhoudsplanning te optimaliseren.
 • Optimalisatiefuncties bieden u gesimuleerde operationele scenario's en voorgestelde geoptimaliseerde instellingen om een optimalisatie van de water- en afvalwaterprocessen te garanderen.

 

Met Hubgrade Performance hoeft u zich niet langer zorgen te maken over de juiste aanpassingen om goede werking van uw afvalwaterprocessen te bereiken.

We hebben een reeks krachtige algoritmen en holistische oplossingen ontwikkeld voor afvalwaterzuiveringsinstallaties en/of rioolnetwerken. Deze installatiemodule van Hubgrade Performance biedt realtime optimalisatie door middel van online controle, monitoring en voorspelling. Het is een dynamisch en flexibel systeem dat gebruik maakt van real-time en/of voorspelde informatie om operationele doelstellingen te behalen. Voordelen voor afvalwaterzuiveringsinstallaties zijn onder meer lagere totale kapitaal- en bedrijfskosten, verhoogde hydraulische capaciteit en verbeterde werking wat betreft efficiëntie, stabiliteit en veiligheid.

De installatiemodule is al geïnstalleerd op meer dan 100 afvalwaterzuiveringsinstallaties wereldwijd. De resultaten die op die installaties worden ervaren, zijn tot:

 • 40% hogere biologische capaciteit
 • 100% toename van de hydraulische capaciteit
 • 25% energiereductie voor beluchting
 • 75% energiereductie voor beluchting van de gritkamer
 • 75% vermindering van het energieverbruik voor interne nitraatrecirculatie
 • 100% reductie van chemicaliën voor denitrificatie en fosforprecipitatie
 • 20-30% van de totale OPEX-besparingen

Technical Resources

Hubgrade Assist and augmented reality

 

Hubgrade Essential and Assist

 

Hubgrade Performance: Insight module
Hubgrade Performance: Plant module