Hubgrade maakt uw grondstoffen slimmer

De continuïteit van uw waterbehandeling proces is van cruciaal belang. Maar toenemende volumes, budgetbeperkingen en de vraag om flexibel te zijn zorgen vaak voor flinke uitdagingen. 

Door data slim te gebruiken krijgt u meer grip op uw installatie. Hubgrade is een combinatie van digitale tools en de expertise van Veolia. Hubgrade maakt al uw waterprocessen slimmer, veiliger en duurzamer.

Hoewel de wereld in rap tempo verandert blijft waterbehandeling van levensbelang voor mensen, bedrijven en industrieën. Vertrouw op Hubgrade en maak kennis met de waterbehandeling van de toekomst.

Hubgrade is ontwikkeld om operationele en milieu efficiëntie te leveren. Hubgrade maakt gebruik van menselijke competenties en digitale kracht om gegevens te verwerken. Hiermee bieden we u een continue levering van geoptimaliseerde oplossingen die aangepast zijn aan uw prioriteiten: compliance, operationele uitmuntendheid en duurzaamheid.

Met Hubgrade spelen we in op de water optimalisatie behoeften van gemeenten en industrieën en geven we gehoor aan de dagelijkse uitdagingen van operators en managers in de hele watercyclus. Hubgrade verlaagt de bedrijfskosten, met behoud van een goede waterkwaliteit. 

Onze digitale diensten zijn bruikbaar voor een enkele technologie, verschillende apparaten of een complete water- of afvalwaterzuiveringsinstallatie. Geen Veolia apparatuur? De diensten zijn zowel geschikt voor Veolia als niet-Veolia apparatuur.

We bieden u 24/7 toegang tot een beveiligd webportaal, we garanderen de beste gebruikerservaring en bieden een aanpasbare interface voor verschillende gebruikers (bijv. managers, operators, developers). Hubgrade vertrouwt op meerdere databronnen, veelzijdige dataverzameling (handmatige invoer of automatische verzameling) en uitmuntende algoritmen.

We bieden drie innovatieve diensten aan:

Laat u informeren door Hubgrade Essential,  zodat u betere beslissingen neemt over uw faciliteit of waterapparatuur. Dit is mogelijk dankzij:

 • Een digitale bibliotheek voor toegang tot alle relevante documenten, zoals certificaten, servicerapporten, contracten en bestellingen op één plek - overal en altijd toegankelijk;
 • Datavisualisatie om procesdata van de installatie te verzamelen en weer te geven;
 • Events en alarmen om onverwachte uitval of schendingen van de regelgeving te voorkomen;
 • Een automatische rapportage om consistente en regelmatige data analyse en rapportage te vergemakkelijken;
 • Een onderhoudsmodule voor een overzicht van de onderhoudstaken en de urgentie ervan.

Hubgrade Essential biedt transparantie, gemak en zorgt voor bedrijfscontinuïteit bij meer dan 1300 aangesloten installaties op meer dan 640 locaties.

Hubgrade Assist ondersteunt uw operationele teams bij hun dagelijkse monitoring door middel van proactieve, data-gestuurde service en site-ondersteuning. Dit omvat ook probleemoplossing en oplossingen voor afwijkingen op de lange termijn. Hubgrade Assist ondersteunt de teams van uw hoofdkantoor bij hun algehele monitoring. Uw teams op locatie helpt het met databestanden en alarmen, ondersteuning bij probleemoplossing, periodieke rapporten en toegang tot expertise. De Hubgrade Assist geeft vooringestelde parameters continu weer en registreert ze. Wanneer deze afwijken van hun normale bereik, gaat er een alarm af. 

 • Voor deskundige hulp op afstand neemt u tijdens werkdagen contact op met onze experts voor probleemoplossing, evaluatie of aanbevelingen. Dit is mogelijk door realtime monitoring, alarmbeheer en augmented reality.
 • Trainings- en mentorfuncties versterken uw personeel door hen toegang te geven tot trainingsmateriaal met on-site probleemoplossing of e-learningprogramma's.

Met Hubgrade Assist bieden we digitaal gestuurde procesexpertise voor de allerbeste werking van uw apparatuur, processen en faciliteiten.

Verzamel real-time gegevens met Hubgrade Performance en pas analyses en algoritmen toe. Het systeem is ontwikkeld en gebaseerd op onze wereldwijde ervaring in het ontwerpen en exploiteren van water- en afvalwaterzuiveringsinstallaties. Het is bedoeld om de prestaties van uw installatie continu te benchmarken en te optimaliseren. 

Met de inzicht module maakt Hubgrade Performance snellere en bewezen besluitvorming mogelijk. Het maakt de operaties en processen zichtbaar door de gebruikers te voorzien van verschillende niveaus van analyses en aanbevelingen. Daarbij maakt het gebruik van het fabrieksproces, de operationele en financiële gegevens.

 • Kernprestatie-indicatoren beoordelen de kwaliteit van de operatie en sturen de operationele besluitvorming.
 • Voorspellende analyses zijn gebaseerd op machine learning om de evolutie van strategische bedrijfsparameters te voorspellen of om te anticiperen op storingen, de risico's van stilstand te verminderen en de onderhoudsplanning te optimaliseren.
 • Optimalisatiefuncties bieden u gesimuleerde operationele scenario's en voorgestelde geoptimaliseerde instellingen om een optimalisatie van uw water- en afvalwater processen te garanderen.

We hebben een reeks krachtige algoritmen en holistische oplossingen ontwikkeld voor afvalwaterzuiveringsinstallaties en/of rioolnetwerken. Deze installatie module van Hubgrade Performance biedt real-time optimalisatie door middel van online controle, monitoring en voorspelling. Het is een dynamisch en flexibel systeem dat gebruik maakt van real-time en/of voorspelde informatie om operationele doelstellingen te behalen. Voordelen voor afvalwaterzuiveringsinstallaties zijn onder meer lagere totale kapitaal- en bedrijfskosten, een verhoogde hydraulische capaciteit en een verbeterde werking voor wat betreft efficiëntie, stabiliteit en veiligheid.

De installatiemodule is wereldwijd al geïnstalleerd op meer dan 100 afvalwaterzuiveringsinstallaties. De resultaten zijn tot:

 • 40% hogere biologische capaciteit;
 • 100% toename van de hydraulische capaciteit;
 • 25% energiereductie voor beluchting;
 • 75% energiereductie voor beluchting van de gritkamer;
 • 75% vermindering van het energieverbruik voor interne nitraatrecirculatie;
 • 100% reductie van chemicaliën voor denitrificatie en fosforprecipitatie;
 • 20-30% van de totale OPEX-besparingen.

Met Hubgrade Performance maakt u zich niet langer zorgen over de juiste aanpassingen voor een goede werking van uw afvalwater processen.

Technical Resources

Hubgrade Assist and augmented reality

 

Business case
Veolia Water Technologies was hired by the customer to operate the reverse osmosis units of the thermoelectric plant for a five month period, using Hubgrade.

Hubgrade Essential and Assist

Business case
Hubgrade has successfully allowed the company to closely monitor their ingredient water in real-time by monitoring the parameters of PurBev.
Business case
To demonstrate the added value of Hubgrade, a pragmatic approach was chosen with the client.

 

Hubgrade Performance: Insight module

Business case
The smart membranes tool of Hubgrade has been in operation since September 2020 on Oman Sur Desalination plant.

Hubgrade Performance: Plant module

Business case
Hubgrade Performance (formerly known as AQUAVISTA™ Plant) was first installed in 2007 at the Agtrup WWTP.