Veolia Water Technologies investeert 20 miljoen in een nieuwe regeneratie faciliteit en nieuwe mobiele installaties

Als onderdeel van het Europese groeiplan voor de mobiele waterbehandelings service investeert Veolia Water Technologies, onderdeel van de Veolia-groep, 20 miljoen euro in de realisatie van een nieuw regeneratie- en recycling servicecentrum. De faciliteit maakt het mogelijk om gebruikte harsen - die nodig zijn in het mobiele waterzuiveringsproces - te regenereren en recyclen. De waterbehandeling specialist bouwt de faciliteit in Heinsberg (Duitsland) en verwacht de locatie medio 2021 in gebruik te nemen.

De nieuwe locatie in Heinsberg, gelegen nabij Düsseldorf, is een strategische keuze. Vanuit het hart van deze industriële regio is Veolia in staat om zijn eigen diensten te ondersteunen en klanten in Nederland, Duitsland, België en Noord-Frankrijk te bedienen.

We zijn verheugd dat Veolia, als wereldwijd toonaangevend bedrijf voor milieudiensten, zijn aanwezigheid verder uitbreidt in de stad. Dit bevestigt voor ons de jarenlange prettige samenwerking. De bouw van de nieuwe Mobile Water Services vestiging versterkt niet alleen de positie van het industriepark, maar geeft tegelijkertijd een belangrijk signaal af in deze moeilijke tijd
Kai Louis
Burgemeester van Heinsberg

De mobiele watersystemen van Veolia bieden een voordelig alternatief voor vaste installaties bij verschillende industriële toepassingen en situaties. Denk hierbij aan noodsituaties, gepland onderhoud of renovatiewerkzaamheden. Of dit nu voor een korte of lange periode nodig is; Veolia biedt de mogelijkheid om contracten af te sluiten voor enkele dagen tot meerdere jaren. De mobiele waterbehandelingssystemen zijn voorgemonteerd op een trailer, skid of container voor maximale mobiliteit en snelle inzetbaarheid.

Mark Dyson, vicepresident van Veolia's Mobile Services, legt uit: “We geven de mogelijkheid om gebruikte ionenwisselings-hars te recyclen en te hergebruiken. Dit doen wij voor korte of lange periodes; 24 uur per dag, 7 dagen in de week en het gehele jaar door. Hiermee bieden we zowel een economische als milieuvriendelijke oplossing aan, zonder dat de klant zelf hoeft te investeren. Zo optimaliseert de klant zijn kapitaalgoederen, waardoor de betrouwbaarheid, bedrijfscontinuïteit en leveringszekerheid gegarandeerd zijn."

Naast de unieke regeneratie mogelijkheid, richt Veolia de faciliteit in voor het onderhouden en opslaan van alle mobiele waterbehandelingsinstallaties, reserveonderdelen en verbruiksartikelen. Een toegewijd team gaat deze werkzaamheden organiseren, leveren en uitvoeren. 

"Het regeneratie- en servicecentrum in Heinsberg is in lijn met de Veolia's Impact 2023 strategie. Onze Mobile Water Services biedt een oplossing voor bedrijven die hun werkzaamheden, soms in lastige omstandigheden, op een veilige en betrouwbare manier willen continueren. Daarnaast zijn onze diensten ook een uitstekende oplossing om waterschaarste aan te pakken”, aldus Vincent Caillaud, CEO van Veolia Water Technologies. “We zien veel potentie om wereldwijd door te groeien met onze Mobile Water Services. Heinsberg is de perfecte uitvalsbasis om dit in Europa te bewerkstelligen. Verder zorgt deze investering ervoor dat we ons marktleiderschap behouden."

De nieuwe faciliteit zal medio 2021 volledig operationeel zijn en creëert 10 lokale banen, waaronder 5 in vaste dienst. 

------

Veolia Group is wereldwijd de nummer 1 leverancier van oplossingen op het gebied van proces- en afvalwater middels innovatieve technologieën en dienstverlening. Met bijna 179.000 werknemers wereldwijd ontwerpt en levert Veolia oplossingen voor water-, afval- en energiebeheer, die bijdragen aan de duurzame ontwikkeling van gemeenschappen en industrieën. Binnen 3 hoofddivisies helpt Veolia diensten of producten te ontwikkelen, te behouden en uit te breiden. In 2019 voorzag de Veolia Group 98 miljoen mensen van drinkwater en 67 miljoen mensen van afvalwaterservice, produceerde het bijna 45 miljoen megawattuur aan energie en behandelde het 50 miljoen ton afval. Veolia Environnement (beursgenoteerd op Paris Euronext: VIE) boekte in 2019 een geconsolideerde omzet van € 27,189 miljard (USD 29,9 miljard). 

www.veolia.com
 

Contacts

Marketing Director, Mobile Water Services Europe
Emily Brennan

Tel. +44 0 7795 294381
[email protected]
www.mobilewaterservices.com  
 
Veolia Water Technologies Media Relations
Manon Painchaud

Tel. +1 418 573 2735
[email protected]