Distributors

Verdeelsystemen

Veolia Water Technologies biedt de meest effectieve roterende verdeelsystemen die op de markt verkrijgbaar zijn. Dit is gebaseerd op meer dan 35 jaar ervaring met ontwerpen, inbedrijfstelling en bediening van aerobic fixed film systems (trickling filters).

Overzicht

Het is algemeen erkend dat effectieve afvalwaterdistributie essentieel is voor het bereiken van optimale prestaties van een film reactor proces (trickling filters).

De verdelers van Veolia Water Technologies bereiken een gelijkmatige vloeistofverdeling over het oppervlak van het media. En pakken daarnaast de effecten aan van irrigatiesnelheden, recirculatie-eisen en spoelintensiteit samen met organische en hydraulische oppervlaktesnelheden van de reactor.

Productportfolio

Ons productportfolio bestaat uit:

  • HiGARDTM - vierkante of trapeziumvormige armen
  • CASCADETM – buisvormige arm

Voor trickling filters met een kleinere diameter kan Veolia Water Technoloiges ook MiniGARD en MiniFLO aanbieden. Dit zijn kleinere versies van respectievelijk HiGARD en CASCADE.

Toepassingen

Twee Disc configuraties beschikbaar

Onze verdelers kunnen zowel reactie- als motorisch gedreven worden geleverd:

Reactiegedrevenunits worden doorgaans gebruikt als de omstandigheden en de plicht dit toelaten. Deze units worden aangedreven door de drijvende kracht van het afvalwater dat aan de verdeler wordt geleverd. In de meeste gevallen zal dit een gepompte stroom zijn. Waar de locatie het toelaat, kunnen door zwaartekracht gevoede units worden geïnstalleerd.

Motoraangedreven roterende verdelers met variabele snelheidsregeling zijn in te zetten als hoge prestaties en verhoogde procesbesturing vereist zijn. Alle door vermogen aangedreven units kunnen worden voorzien van een reactiemodus in het geval van een stroomstoring die terugkeert naar de motoraandrijving zodra de stroom is hersteld.