Ons commitment aan de planeet en onze klanten

Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties

Een korte geschiedenis

De 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's) vervangen de Millenniumdoelstellingen (MDG's), die tussen 2000 en 2015 de hele wereld activeerde met een gemeenschappelijk programma voor ontwikkelingslanden.

De 17 SDG's zijn in 2015 opgesteld om hier op voort te borduren, welvaart te bevorderen en tegelijkertijd het milieu te beschermen.

Samen creëren de SDG's een blauwdruk om voor iedereen een betere en duurzamere toekomst te realiseren. Zes jaar nadat deze historische overeenkomst door alle 193 lidstaten is ondertekend, liggen we echter achter op schema om onze mondiale doelstellingen te halen. Bovendien dreigt COVID-19 veel van de geboekte vooruitgang terug te draaien.

Om ervoor te zorgen dat de wereld gefocust blijft op de langetermijnvoordelen van de SDG's, roepen de Verenigde Naties op tot een decennium van actie, om de duurzame oplossingen voor de grootste uitdagingen ter wereld richting 2030 te versnellen.

Duurzame ontwikkeling is meer dan een doel. Het is onze verantwoordelijkheid voor onze planeet en toekomstige generaties.

António Guterres
Secretaris-generaal van de Verenigde Naties.

De Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen zijn het resultaat van een driejarig proces met 83 nationale enquêtes, waarbij meer dan zeven miljoen mensen betrokken waren. Dit maakt het de grootste VN-enquête in de geschiedenis.

Ons commitment aan de planeet en onze klanten

Als onderdeel van Veolia Group hebben wij, in lijn met de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen, onze bijdrage aan de agenda voor duurzame ontwikkeling van de internationale gemeenschap vastgesteld.

Bij Veolia Water Technologies creëren we, als onderdeel van onze voortdurende missie om de wereld te bevoorraden, gespecialiseerde waterbehandelingstechnologieën en -diensten voor duurzame ontwikkeling.

Ons team ontwerpt en levert drink- en afvalwaterzuiveringsinstallaties en ontwikkelt waterbehandelingsapparatuur voor industriële en gemeentelijke klanten. Hierdoor bieden we steeds meer mensen toegang tot water en helpen we deze kostbare natuurlijke bron te behouden voor toekomstige generaties.

In dit rapport delen we concrete voorbeelden hoe we onze klanten helpen het verschil te maken.

Wij geloven dat we de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties in 2030 kunnen bereiken door samen te werken.

 

 

A message from Vincent Caillaud

Bij Veolia Water Technologies geloven we dat innovatie de duurzaamheid van water bevordert en de veerkracht verbetert. En dus hebben we ons bedrijf op een natuurlijke manier op elkaar afgestemd, om onze klanten te helpen de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's) van de Verenigde Naties te ondersteunen.
We zijn toegewijd en zullen, waar het om water gaat, blijven bijdragen aan alle SDG's."

 

At Veolia Water Technologies we are a major contributor to 11 of the 17 SDGs and will continue to contribute to all SDGs wherever water is concerned.

Onze conclusie

Sinds september 2015, toen alle lidstaten van de Verenigde Naties 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen officieel omarmden, is onze collectieve wereldwijde vooruitgang traag.
De secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Antonio Guterres, riep op tot een decennium van actie om ervoor te zorgen dat we de wereldwijde doelen die we onszelf hebben gesteld halen.

We moeten allemaal onze verantwoordelijkheid nemen en vandaag in actie komen - niet morgen - om een einde te maken aan armoede, de planeet te beschermen en ervoor te zorgen dat alle mensen in 2030 vrede en welvaart leven.
 

Bij Veolia Water Technologies zetten we ons in om de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling te ondersteunen.

Jij ook? Please, share with us your SDG focus and progress!