Industriële afvalwaterzuivering

© Médiathèque VEOLIA - Christophe Majani D'Inguimbert

Wat is industriële afvalwaterzuivering?

Industrieel afvalwater ondergaat enkele belangrijke en uitdagende behandelingen voordat het kan worden hergebruikt of in het milieu terecht kan komen. Industriële afvalwaterzuivering is vereist om verontreinigingen te verwijderen en ervoor te zorgen dat industrieën volledig voldoen aan de regionale normen voor industriële afvalwaterzuivering. Afvalwaterbehandeling helpt bedrijven ook geld te besparen door hergebruik van water in hun industriële processen mogelijk te maken en de kosten van afvalverwerking te minimaliseren.

 

Afvalwaterzuiveringsinstallatie

Veolia Water Technologies biedt een reeks waterbehandelings- en industriële afvalwaterbehandelingssystemen die geschikt zijn voor alle belangrijke industrieën, waaronder voedingsmiddelen en dranken, automotive, mijnbouw, farmaceutica, petrochemie en energie. Veolia biedt op maat gemaakte oplossingen en processen, specifiek ontworpen om te voldoen aan uitdagende vereisten voor afvalwaterbehandeling. Het benodigde type industriële afvalwaterzuiveringsinstallatie wordt bepaald op basis van de eisen en kan het gebruik van verdamping, filtratie, zuivering, aërobe en anaërobe afvalwaterbehandelingstechnologieën omvatten.

 

Voordelen van industriële afvalwaterzuivering

Effectieve industriële afvalwaterbehandeling kan zowel schoon als herbruikbaar water produceren en de algehele afvalproductie verminderen. Enkele belangrijke voordelen:

  • Afvalwaterbehandeling vermindert de hoeveelheid afval die in het milieu terechtkomt.
  • Waterverlies als gevolg van waterverontreiniging wordt verminderd of uitgeroeid.
  • Potentieel schadelijke verontreinigingen komen niet in het milieu terecht.
  • Door slibbehandeling kan herbruikbaar methaan worden teruggewonnen. Natuurlijke mest kan worden teruggewonnen en gebruikt in de landbouw.
  • Vereenvoudigde afvalverwijdering verlaagt de kosten aanzienlijk.
  • Aan regionale normen voor afvalwaterzuivering en effluent kan worden voldaan en naleving kan continu worden gecontroleerd.

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op!