Laboratoriumwater

Water- en distributiesystemen die ultrazuiver laboratoriumwater produceren voor gebruik bij onderzoek en klinische diagnose
Laboratory water picture

 

Veolia Water Technologies bedenkt, ontwerpt en installeert hoogwaardige oplossingen voor laboratoria. Onze experts weten wat voor u belangrijk is en leveren hoogwaardige laboratoriumwaterzuiveringssystemen die zijn aangepast aan uw behoeften. 

 

Water voor laboratorium- en klinische toepassingen wordt meestal gezuiverd uit drinkwater. Onzuiverheden moeten verwijderd zijn en aanvullende verontreiniging door waterzuiveringscomponenten en bacteriegroei moeten inzichtelijk zijn.
Afhankelijk van de gewenste waterkwaliteit zijn een aantal zuiveringstechnieken nodig om onzuiverheden te verwijderen. Het is van belang om een combinatie van waterzuiveringstechnologieën te gebruiken om verontreinigingen effectief te verwijderen tot het niveau dat vereist is voor kritieke toepassingen.

 • Academische onderzoekslaboratoria in universiteiten en instituten.
 • Laboratoria voor klinische pathologie.
 • Biowetenschappelijke en materiaalwetenschappelijke onderzoeks- en ontwikkelingslaboratoria.
 • Laboratoria voor farmaceutische kwaliteitscontrole.
 • Biofarmaceutische, voedsel- en drank- en cosmeticabedrijven.

Kraanwater bevat doorgaans verschillende onschadelijke mineralen zoals calcium, magnesium, natrium, kalium en fosfor. De aanwezigheid van onzuiverheden en verontreinigingen kan ernstige gevolgen hebben voor uw gegevens. Laboratoriumwater moet processen ondergaan om alle verontreinigingen en onzuiverheden te verwijderen.
Door hoge zuiverheid van het water dat u gebruikt, elimineert u elk risico en zorgt u voor betrouwbare, nauwkeurige resultaten.

Hoe Veolia laboratoria helpt bij het realiseren van hoogwaardige watersystemen

Veolia Water Technologies is een betrouwbare, vertrouwde en ervaren leverancier van hoogwaardige laboratoriumwaterzuiveringsinstallaties. Ons team van laboratoriumwaterexperts is ervaren met het werken met architecten, consultants, facility managers, leveranciers en wetenschappers om hulp en expertise te bieden in alle stadia. Van concept en ontwerp tot bouw en installatie.
Dit is waarom klanten met ons werken:

 • Uitgebreide ervaring met het leveren van watersystemen van klinische kwaliteit voor vele ziekenhuizen, laboratoria en universiteiten.
 • Gemakkelijk verkrijgbare reserveonderdelen en verbruiksartikelen om een continue werking van het systeem te garanderen.
 • Gegarandeerde uptime van het systeem ‒ uitstekende tarieven voor first-time fix.
 • Full-service aanbod inclusief projectbeheer, systeemontwerp, implementatie, monitoring en doorlopende ondersteuning.
 • Duplexsystemen zorgen voor een continue aanvoer en helpen analysebedrijven om ongewenste boetes voor onverwerkte monsters te voorkomen.
Woman wearing laboratory gloves and security glasses manipulating laboratory flask with pink liquid inside.

Onze service biedt wereldwijde installatie, validatie en ondersteuning.

Veolia Laboratory water picture

 

Laboratoriumwaterinstallaties

Er is een toenemende behoefte aan zeer zuiver water voor onderzoekstoepassingen. Veel onderzoekslaboratoria veranderen hun activiteiten in de loop van de tijd of moeten hun onderzoekstoepassingen opschalen, waardoor grotere hoeveelheden water nodig zijn. Herconfiguraties van laboratoria veranderen ook de eisen aan laboratoriumwater. Deze voortdurende behoefte om aan veranderende eisen te voldoen, leidt tot een meer modulaire benadering van laboratoriumontwerp en -architectuur. 

Gecentraliseerd laboratoriumwater

Laboratoriumnetwerken binnen een gebouw vereisen grotere centrale systemen met zeer hoge opslagvolumes van zuiver water en krachtige (hogedruk) distributiesystemen. Dit type ontwerp optimaliseert niet altijd de waterzuiverheid en leidt tot stijgende distributiekosten. Gecentraliseerd laboratoriumwater is een kosteneffectief en efficiënt systeem dat tot 38 liter zeer zuiver laboratoriumwater (type I, II en III) per minuut kan leveren in volumes tot 6.000 liter per dag. 
Onze eenvoudige en gemakkelijke ontsmettingsprocessen zorgen voor bacteriële controle op de lange termijn. Het modulaire ontwerp maakt het mogelijk meerdere systemen aan te sluiten.

Klinische pathologielaboratoria

Laboratoria voor klinische pathologie vereisen een continue, consistente toevoer van Clinical Laboratory Reagent Water (CLRW). Een waterstandaard die is voorgesteld door het American College of clinical pathology. Hierin staan de limieten van onzuiverheid in laboratoriumwater - ionen, deeltjes, organische stoffen, bacteriën en bacteriële bijproducten. De CLRW-richtlijn is een algemeen aanvaarde standaard voor in vitro diagnostische toepassingen. Het is bedoeld om een basisniveau van waterzuiverheid te garanderen, zodat klinische chemie en immunologische testen consistent uitvoerbaar zijn met een minimaal risico voor de analysator en de klinische testresultaten.

Point-of-use laboratorium watersysteem

Een point-of-use laboratoriumwatersysteem levert ultrapuur water op aanvraag en precies waar het nodig is. Point-of-use laboratoriumwatersystemen verschillen van gecentraliseerde waterzuiveringssystemen omdat het gezuiverde water niet via leidingen, die de waterkwaliteit beïnvloeden, wordt gedistribueerd

Onze klanten ondersteunen met laboratoriumwaterzuiveringssystemen over de hele wereld

BRAZILIË
LEVERING VAN HOGE VOLUMES ZUIVER WATER AAN HET GROOTSTE MEDISCHE DIAGNOSEBEDRIJF IN LATIJNS-AMERIKA

DASA is het vijfde grootste bedrijf in medische diagnostiek ter wereld. Het telt 321 vestigingen in heel Brazilië en bedient dagelijks 55.000 patiënten. Het werkt elke maand meer dan 10 miljoen tests. Dit enorme bedrijf vertrouwt op een waterzuiveringsinstallatie voor laboratoriumgebruik.

De gespecialiseerde Veolia-dochteronderneming Elga LabWater levert grote hoeveelheden zuiver water van consistente kwaliteit (CLRW-standaard) aan klinische laboratoriumanalysatoren met een hoge verwerkingscapaciteit op de gehele locatie. Hiermee zijn de activiteiten van het bedrijf gewaarborgd.

JAPAN
GEAVANCEERD GEN-ONDERZOEK STIMULEREN

Wetenschappers van het Institute of Gene Research aan de Yamaguchi University gebruiken sequencing-technologieën van de volgende generatie om chronische ziekten zoals kanker, dementie en hart- en vaatziekten te onderzoeken. Ze voeren ook uitgebreide genomische analyses uit op meer dan 1.000 monsters van andere laboratoria uit heel Japan.
Het team vertrouwt op ultrapuur water van hoge kwaliteit voor het succes van deze gevoelige technieken. Onlangs is in het laboratorium een Elga Purelab® Quest laboratoriumwaterzuiveringssysteem geïnstalleerd, waardoor de onderzoekers over een betrouwbare en gemakkelijke toevoer van ultrapuur water (18,2 MΩ) beschikken. Sinds de komst behaalt het team consistente en betrouwbare resultaten in alle experimenten.

Ontdek onze technologieën voor laboratoriumwaterbehandeling

We worden gedreven door innovatie en duurzame oplossingen. Ons ongeëvenaarde productontwerp ontving internationale erkenning en onderscheidingen.

veolia business agreement white picto

Betrouwbaar

veolia devops picto white

Robuust

Veolia robotic picto white

 Eenvoudig in gebruik

maintenance veolia white picto

Makkelijk te onderhouden

Wilt u meer informatie over onze technologieën voor laboratoriumwaterbehandeling?

 

We bieden laboratorium- en klinische watersystemen die het werk gemakkelijker maken en we maken zowel tijd als budget vrij voor andere activiteiten. Onze expertise en servicedekking zorgen ervoor dat onderzoekers en clinici zich kunnen concentreren op hun prioriteiten. Door kwaliteit, eenvoud en betrouwbaarheid willen we laboratoria kosteneffectiever, efficiënter en prettiger laten werken.

 

Neil Andrews picture

Neil Andrews

Global Marketing Director 

ELGA Labwater

LinkedIn profiel

Meer diensten voor laboratoriumwater

Onze business unit Elga Labwater is specialist in het ontwerp, de fabricage, de service en de ondersteuning van laboratorium- en klinische waterzuiveringssystemen. Onze wereldwijde technische serviceteams ondersteunen wetenschap en gezondheidszorg wereldwijd met specialistische expertise. Het is onze missie om wetenschappers, onderzoekers en clinici in staat te stellen hun werk ononderbroken voort te zetten. Een wereldwijde toeleveringsketen ondersteunt klanten vanuit regionale centra op elk continent.
 

Een combinatie van digitale tools en Veolia-expertise die al uw waterprocessen slimmer, veiliger en duurzamer maken.
We bieden een breed scala aan diensten: technische ondersteuning, vooraf gepland preventief onderhoud, reserveonderdelen, enz.
Het leveren van waterhygiëne en chemische HydrexⓇ-oplossingen die de veiligheid en prestaties van waterbehandelingsapparatuur garanderen.

FAQ about laboratoriumwater 

Waarom zou u zich zorgen maken over onzuiverheden in uw laboratoriumwater?

Ultrapuur water - ook wel Type 1 Water - bereikt het theoretische ideale zuiverheidsniveau met een soortelijke weerstand van 18,2 MΩ.cm, TOC < 10 ppb en bacteriegetal <10 CFU/ml. Endotoxinen zijn verwijderd en ultrapuur water bevat <0,03 EU/ml, met nucleasen en proteasen op niet-detecteerbare niveaus.

Ultrapuur water is een essentieel en kritisch reagens dat bruikbaar is in veel zeer gevoelige wetenschappelijke toepassingen zoals HPLC, LC-MS, GC-MS, GFAAS, PCR, celcultuur van zoogdieren en in klinische analysers.

Puur Water Type II & Type II+, wat is het verschil?

 • Type II zuiver water is geschikt voor veel algemene laboratoriumtoepassingen, van het bereiden van kweekmedia tot het reinigen van glaswerk. Het biedt een laag gehalte aan anorganische elementen en is geschikt voor gevoelige analytische vereisten, waar ultrapuur water niet vereist is.
  De processen die betrokken zijn bij het verkrijgen van Type II water zijn deeltjesfiltering, actieve kool, omgekeerde osmose, ontzilting (ionenuitwisseling of elektrodeïonisatie), ultraviolet en microfiltratie.
 • Type II+ water is een iets hogere kwaliteit Type II water voor algemene laboratoriumtoepassingen die een grotere anorganische waterzuiverheid nodig hebben.

Wat is Clinical Lab Reagent Water (CLRW)?

CLRW is een soort zuiver water voor klinische laboratoria en is gedefinieerd door het Clinical & Laboratory Standards Institute (CLSI). Het is de minimale kwaliteit laboratoriumwater dat gebruikt wordt in klinische pathologie en diagnostiek. Als uw klinische laboratoriumwater niet voldoet aan de CLRW-normen, loopt u het risico op onnauwkeurige en inconsistente testresultaten.
CLRW bevat beperkte hoeveelheden bacteriën, ionen, organische stoffen en deeltjes, die allemaal de testchemie en de werking van de analysator verstoren. De volledige CLRW-specificatie is:

 • Bacteriën:     <10 CFU/ml
 • Weerstand:  >10 MΩ.cm
 • TOC:           <500 PPB
 • Deeltjes:     0.2um filtratie of beter

CLRW is bruikbaar voor de meeste toepassingen in plaats van Type I en Type II water.
 

Waarvoor wordt een CLRW waterzuiveringssysteem gebruikt?

Een CLRW-zuiveringssysteem levert voedingswater aan klinische analysatoren, zodat de instrumenten geldige resultaten genereren.
Klinisch laboratoriumwater uit CLRW-systemen wordt ook gebruikt voor:

 • Kuvetten wassen: elimineert versleping en vervuiling.
 • Wassen van de monstersonde: elimineert kruisbesmetting tussen monsters.
 • Pipetteerspuiten: zorgt voor nauwkeurig en precieze pipetteren van monster en reagens.
 • Reagenssonde wassen: elimineert kruisbesmetting tussen reagentia.
 • Broedbaden: ondersteunt nauwkeurige en precieze fotometrische metingen.
   

Waar moet je op letten bij een CLRW zuiveringssysteem?

Het is essentieel dat uw CLRW-systeem consistent zuiver klinisch laboratoriumwater produceert, zonder uw budget te overschrijden. Het systeem moet ook betrouwbaar en gemakkelijk te onderhouden zijn, omdat te veel uitvaltijd leidt tot forse boetes voor onverwerkte monsters.
De flexibiliteit om uw systeem te upgraden is ook het overwegen waard als de behoeften van uw laboratorium in de loop van de tijd veranderen en groeien.

Wat zijn de voordelen van CLRW-systemen?

De belangrijkste voordelen zijn:

 • Betrouwbare toevoer van constant zuiver CLRW-water.
 • Eenvoudige installatie, bediening, bewaking en onderhoud.
 • Lage verbruiks- en bedrijfskosten.
 • Compact en ruimtebesparend.
 • Bypass-configuratie voor noodgevallen.
 • Opwaardeerbaar en schaalbaar.
   

Wat is klinische pathologie?

Klinische pathologie omvat de diagnose van ziekte met behulp van laboratoriumtestprocessen die toepasbaar zijn op lichaamsvloeistoffen, bloed en weefsels, samen met het microscopisch onderzoek van individuele cellen. Klinisch pathologen zijn experts in de studie van ziekte, de oorzaak van ziekte en de effecten.

Wie heeft zuiver water nodig voor diagnostische pathologie?

 • Laboratoria voor klinische pathologie.
 • Ziekenhuizen.
 • Academische onderzoeks- en ontwikkelingslaboratoria.
 • Farmaceutische laboratoria.
 • Biofarmaceutische bedrijven.
   

Wat is een point-of-use laboratoriumwatersysteem?

Een point-of-use laboratoriumwatersysteem levert ultrapuur water, op aanvraag, precies waar het nodig is. Point-of-use laboratoriumwatersystemen verschillen van gecentraliseerde waterzuiveringssystemen omdat het gezuiverde water niet via leidingen - die de waterkwaliteit beïnvloeden - wordt gedistribueerd.

Wie heeft point-of-use watersystemen nodig?

Point-of-use ultrapuur watersystemen zijn nodig voor onderzoek en testen in laboratoria.