Chemische waterconditionering

De chemie van water - vol trots presenteren wij Hydrex™

Veolia’s en BeWasol’s uitgebreide assortiment van chemische additieven en services voor waterbehandeling, zijn ontwikkeld voor het optimaal functioneren van uw waterbehandeling apparatuur en installaties. Wij helpen u de efficiency van uw proces-, ketel-, koel- en afvalwatersystemen te verbeteren, kosten te besparen en uw water-footprint te verkleinen. 

Met onze producten helpen wij u:

  • downtime te voorkomen;
  • de levensduur van uw installatie te verlengen;
  • operationele en onderhoudskosten te besparen;
  • op een veilige manier te werken.

Proceswaterbehandeling

Een veel toegepaste manier om proceswater te zuiveren is een Reverse Osmose (RO) systeem. Maar door scaling en aangroei van bacteriën kan de werking van de membranen in de RO installatie snel achteruitgaan. Bescherm deze membranen met onze Hydrex™ producten. Hydrex™ voorkomt schade en maakt membranen weer schoon. Zo zijn de membranen beschermd en verlengt u de levensduur van uw installatie. 

Ketelwaterbehandeling

Corrosie, afzettingen en slib kunnen de efficiency verminderen van uw ketelwaterinstallatie alsook alle systemen die zijn aangesloten op uw water-/stoomkringloop. Dit kan leiden tot een minder effectieve warmteoverdracht, defect apparatuur en leidingen en/of toenemende energie- en onderhoudskosten. Wij adviseren u graag over de optimale inzet van uw apparatuur en de juiste chemische conditionering, zodat uw ketelwaterinstallatie beschermd is. 

Koelwaterbehandeling

Industriële koeling is een veelgebruikt proces en verbruikt grote hoeveelheden water. Verleng de levensduur van uw installatie met onze oplossingen tegen corrosie, aanslag en vervuiling. Chemische additieven helpen u met het voorkomen van een hinderlijke downtime van uw koelinstallatie. Daarnaast zorgen ze voor een aanzienlijke waterbesparing, minimaliseren ze legionella risico's en creëren ze een optimaal productieproces.

Afvalwaterbehandeling

Het zuiveren van het afvalwater is een dagelijkse uitdaging met economische beperkingen en strenge wet- en regelgeving. Met onze geselecteerde chemische additieven zorgen wij ervoor dat u de juiste balans vindt. Bijvoorbeeld met onze HydraPol™ Activ installatie, die emulsiepolymeer activeert dat bijvoorbeeld voor slibontwatering wordt gebruikt. Verminder het polymeerverbruik met 30% tot 50%, zonder te investeren in een kostbare aanmaakinstallatie. 

Sterilisatie

Wij bieden unieke oplossingen voor de behandeling van sterilisatie en pasteurisatie systemen. Door de speciale fysische voorbehandeling te combineren met onze producten, bieden wij u een optimale en voordelige behandeling ten behoeve van uw productie.

Enkele voordelen van onze behandelingsmethode zijn:

  • Vermindering corrosie;
  • Glanzende verpakking;
  • Minder verversing;
  • Verkorte cyclustijden;
  • Kostenbesparing.

Service, Dosing, Monitoring & Control

Een goede controle van uw proces valt of staat met een betrouwbare meting van procesparameters. Onze controllers bieden u realtime inzicht in uw proces en zorgen voor de juiste dosering van chemische additieven. Daarbij is een goede staat van onderhoud cruciaal voor de betrouwbaarheid van uw waterinstallatie en voor de verlenging van de levensduur. Wij beschikken over een twintigtal service-engineers, die dagelijks op pad zijn om installaties te controleren en in topconditie te houden.

Wilt u meer weten over onze diensten?

Producten
Lees meer over onze Hydrex ™ chemicaliën voor waterbehandeling.