SENSA™

Double pass omgekeerde osmose systeem.
Sensa reverse osmosis system

De SENSA™ double pass omgekeerde osmose-installatie produceert gedemineraliseerd water voor de cosmetica-industrie. Deze installatie is ontworpen voor afvoeren met een lage geleidbaarheid (5 µS/cm) en weinig bacteriën (10 cfu/100 ml).

Overzicht

SENSA is een double pass omgekeerd osmose-installatie die gedemineraliseerd water produceert voor cosmetische toepassingen. De plug & play unit is geschikt voor transport in een container. SENSA is FAT-getest en klaar voor CIP-gebruik (inclusief CIP-verbindingen). SENSA is een unit die snel leverbaar is. Alle zes modellen zijn ingericht op de normeringen die gelden in Europa.

Dankzij de double pass RO-configuratie bereikt SENSA een zoutverwijdering van meer dan 99% en produceert het water met een geleidbaarheid van slechts 5 µS/cm. Voor de unit is geen chemische regeneratie vereist. De installatie werkt continu zonder enige downtime, behalve wanneer er een chemische reiniging nodig is.

Voor monitoring en onderhoud is Sensa op afstand te bedienen. De installatie is ontworpen voor condities binnenshuis: 5-35°C, 90% maximale vochtigheid, niet-condenserend en een niet-corrosieve atmosfeer. De installatie dient onder een overkapping te staan uit het directe zonlicht. Er zijn zes op skid gemonteerde units met debieten variërend van 1,4 tot 10 m³/h (afhankelijk van de kwaliteit van het inlaatwater). SENSA is ontworpen en gestandaardiseerd dankzij de bewezen expertise van Veolia Water Technologies.

Sensa technology

Kenmerken en voordelen :

 • Geen zure of bijtende regeneratiechemicaliën nodig
 • Motoren en VFD-pompen met een hoog rendement: tot 50% elektrische energiebesparing
 • Klaar voor handmatige CIP
 • Hoge terugwinning om waterverliezen te minimaliseren (tot 90% versus 75% op conventionele systemen)
 • Plug & play unit geschikt voor transport in een container, waardoor korte aanloop-, installatie- en opstarttijden mogelijk zijn
   

Opties : 

 1. pH-regeling en doseerset
 2. Hardheidsmeter
 3. CFR21 deel 11 HMI-software
 4. RO concentraatterugwinning / Inlaat TDS tot 500 ppm
 5. Automatische klep voor RO permeaattank
 6. ASME BPE Roestvrijstalen buis op SENSA-uitlaat
 7. Hubgrade ingeschakeld voor premium servicemogelijkheden
 8. Membraanontgasser voor CO2 verwijdering (sweep-modus of combo-modus)
 9. Witnessed Factory Acceptance Test (FAT) inclusief natte tests

Toepassingen

Toepassingen

SENSA produceert gedemineraliseerd water voor cosmetische toepassingen.
 

Diensten

Diensten:

 • Witnessed Factory Acceptance Test (FAT) inclusief natte tests
 • Lokale after-sales service- en ondersteuningsteams bieden preventieve en correctieve onderhoudsprogramma's om een langdurige, efficiënte werking van de installatie te garanderen.
 • Digitale services - Hubgrade: klanten profiteren van ons beveiligde cloudgebaseerde aanbod om de biologische en hydrologische capaciteit te maximaliseren, CAPEX-uitbreiding te voorkomen en stabiliteit te garanderen, OPEX-reductie te garanderen en productiestilstand te voorkomen.
   

Verbruiksartikelen en reserveonderdelen:

 • FILO™ patroonfilters
 • VEOLIA VRO™ membranen