Ontharding

Actiflo© en Multiflo© hogesnelheidontharding

De keuze voor een onthardingstechnologie hangt af van de eigenschappen van het water en de gewenste resultaten.

Overzicht

Voor chemische onthardingstoepassingen gebruiken beide technologieën een TURBOMIX®-reactor om de efficiëntie te optimaliseren en de voetafdruk te verkleinen.
 

Technologische voordelen

  • Compacte voetafdruk
  • Flexibele, robuuste behandeling
  • Behandelbaarheid van slib
  • Volledige automatisch
  • Applicatie-expertise

Toepassingen

ACTIFLO® onthardingsproces

De Actiflo®-onthardingstechnologie combineert chemische neerslag met gerecirculeerd microzand voor een snelle bezinking. Het microzand fungeert als een zaadje voor vlokvorming en maakt ontwerpen met zeer hoge overloopsnelheden mogelijk. Actiflo is geschikt voor de behandeling van water met een gemiddeld gehalte aan vaste stoffen en is vooral efficiënt voor het verwijderen van silica. Afhankelijk van de toepassing zijn er geprefabriceerde pakketinstallaties beschikbaar tot 5,500 gpm.

 

MULTIFLO™ onthardingsproces

De Multiflo™ onthardingstechnologie bevat slipverdikking en produceert slib in hoge concentratie die makkelijk ontwaterd kan worden. Multiflo is geschikt voor de behandeling van water met een gemiddeld tot hoog gehalte aan zwevende en neergeslagen vaste stoffen. Afhankelijk van de toepassing zijn er geprefabriceerde pakketinstallaties tot 1,400 gpm beschikbaar.

 

TURBOMIX® TOCHTBUIS REACTOR

De nieuwste innovatie in dit bewezen proces is de Turbomix®. Dit is een unieke tochtbuis reactor. De volledige menging in deze reactor verkleint de voetafdruk van Actiflo en Multiflo en maakt de toevoeging van wateronthardingschemie mogelijk voor een verschillende aan toepassingen. 

Turbomix zorgt voor optimaal gebruik van alle chemicaliën en is ontworpen om de efficiëntie van de neerslag- en flocculatiereactie in zowel de Actiflo- als de Multiflo-technologieën te optimaliseren. De tochtbuis reactor zorgt voor een hoog niveau van homogenisatie, waardoor retentietijden, chemicaliën en energieverbruik worden verminderd
 

Oplossing voor hogesnelheidontharding die bij je behoeftes past

Zowel Actiflo als Multiflo kunnen geleverd worden als geprefabriceerde installaties of als op maat gemaakte oplossingen.

Onze piloteenheden, die op trailers zijn gemonteerd, kunnen op locatie getest worden om  te zorgen voor de beste technologie voor uw toepassing.