Ultrafiltratie

Wat is ultrafiltratie?

Onze compacte, skid gemonteerde ultrafiltratie (UF) technologieën verwijderen zwevende deeltjes, de meeste bacteriën en virussen met 4 logniveaus. De systemen maken gebruik van ultrafiltratie membranen en zijn te gebruiken voor de behandeling van industrieel proceswater, bronwater en voor waterrecycling. Waterrecycling bespaart niet alleen kosten, maar ook waardevolle hulpbronnen.

Ultrafiltratie gebruikt membraanfilters met een poriegrootte van 1 tot 10 nm, die deeltjes ter grootte van eiwit macromoleculen verwijderen.

Voordelen van ultrafiltratie

Ultrafiltratie is een uitstekende methode om een ​​constante ultrapure waterkwaliteit te garanderen ten aanzien van bacteriën, deeltjes en pyrogenen. Het dient als alternatief voor conventionele grind- en meerlagenfilters.

Water geleidt direct door het membraan of wordt - als onderdeel van cross-flow filtratie - parallel aan een membraan gepompt om de meeste colloïden, enzymen, micro-organismen, deeltjes en endotoxinen boven een bepaalde nominale grootte te filteren. Andere voordelen zijn:

  • Efficiënte werking;
  • Een langere levensduur door een regelmatig hoge stroomsnelheid.

Wilt u meer weten over deze technologie?

Producten
Lees meer over onze nieuwe UFLEX ™ ultrafiltratiesystemen.