Voedingswater voor utiliteiten zoals boilers/stoomketels

Wat is voedingswater voor utiliteiten?

Voedingswater voor utiliteiten verwijst naar het water dat wordt gebruikt in boilers en koeltorens. Bij deze toepassingen is het van groot belang dat het gebruikte voedingswater correct wordt behandeld om de efficiëntie te garanderen, de levensduur van de ketel en het systeem te maximaliseren, de onderhoudskosten te verlagen en de vereiste operationele prestaties te behouden.

 

Voedingswaterbehandeling

Wanneer ketelvoedingswater wordt verwarmd om stoom te produceren, zullen in het water aanwezige opgeloste mineralen aan de binnenkant van de ketel gaan zitten. Dit zal de efficiëntie van een boilersysteem aanzienlijk verminderen, waardoor de ketel moet worden ontkalkt. Corrosie is een ander potentieel probleem, veroorzaakt door de reactie van metalen componenten en leidingen met opgeloste zuurstof, kooldioxide en water met een lage pH. Effectieve behandeling van ketelvoedingswater voorkomt kalkaanslag en corrosie in ketels en koeltorens, waardoor de efficiëntie van het systeem wordt gemaximaliseerd, de levensduur wordt verlengd en het onderhoud tot een minimum wordt beperkt.

Veolia's oplossingen voor de behandeling van voedingswater zijn waterzuivering, ontharding, omgekeerde osmose en deïonisatie. Onze interne ingenieurs hebben veel ervaring in het ontwerp, de implementatie en voortdurende ondersteuning van ketelvoedingswaterbehandelingssystemen die op grote schaal worden gebruikt in een breed scala van industrieën.

 

Voordelen van ketelvoedingswaterbehandeling

Effectieve behandeling van voedingswater voor boilers en koeltorens biedt een aantal belangrijke voordelen:

  • Het zorgt voor een consistente voedingswaterkwaliteit.
  • Het voorkomt of minimaliseert corrosie.
  • Het verbetert de energie-efficiëntie.
  • Het vermindert CO2-uitstoot.
  • Het minimaliseert de behoefte aan behandelingschemicaliën.
  • Het verlaagt de totale kosten.

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op!