Waterzuivering

Waterbehandeling is onze specialiteit 
 

Veolia Water Technologies deelt hun expertise met openbare en particuliere klanten om optimaal beheer van effluenten en afvalwater te garanderen - met respect voor de nieuwste saneringsnormen. Onze duurzame saneringstechnologieën zijn essentieel voor de planeet en het behoud van water.

 

Veolia: specialist in waterbehandelingen

De teams van Veolia vertrouwen op een aanzienlijk aantal gepatenteerde technologieën om elke professionele of openbare organisatie een op maat gemaakt saneringssysteem aan te bieden dat strikt voldoet aan hun specificaties. We hebben meer dan 9.000 medewerkers, verspreid over vijf continenten, die onderdeel uitmaken van ons netwerk van zeer gespecialiseerde dochterondernemingen - allemaal experts op hun kennisgebieden van afvalwaterbehandeling.

Als belangrijke speler op het gebied van duurzame ontwikkeling heeft Veolia Water Technologies een breed scala aan oplossingen, waaronder:

 • saneringstechnologieën;
 • slibbehandelingstechnologieën;
 • terugwinning van afvalwater van herbruikbare materialen.

Het is geen afvalwater. Het is bronwater

Omzetten van afvalwaterzuiveringsinstallaties in bio-raffinaderijen die zowel energie als waardevolle bijproducten kunnen produceren zoals biopolymeren.
 

Met onze zuiveringstechnieken produceren overheden:

 • herbruikbaar water
 • meststoffen
 • voedingsstoffen
 • thermische energie
 • elektrische energie

We bieden alle saneringsapparatuur die nodig is voor de dagelijkse werking van veilige en milieuvriendelijke afvalwaterzuiveringsinstallaties en we bieden op maat gemaakte, efficiënte en kosteneffectieve oplossingen voor de hele cyclus van afvalwaterbehandeling:

 1. Primaire behandeling: De eerste fase van het waterbehandelingsproces is gericht op het scheiden van zwevende stoffen (SS) uit afvalwater. We verwijderen 70% tot 90% van deze materialen door middel van onze flocculatie / coagulatie / bezinkings- en flotatieprocessen - afhankelijk van de vereiste mate van zuivering doen we dat met de injectie van chemische reagentia.
 2. Secundaire behandeling: Secundaire behandelingen maken vervolgens gebruik van geavanceerde biologische behandelingsmethoden, waarbij het vermogen van bepaalde bacteriën wordt benut om opgeloste verontreinigende stoffen in afvalwater te elimineren - zoals koolstof-, stikstof- en fosforverontreinigingen. Deze biologische behandelingsmethoden worden soms gecombineerd met het gebruik van chemische reagentia als de behandelingsdoelen hoog zijn.


 

3 - Tertiaire behandeling en hergebruik: In deze laatste fase worden alle resterende opgeloste stoffen verwijderd uit gezuiverd water en gedesinfecteerd afvalwater, zodat het behandelde water kan worden hergebruikt voor andere doeleinden.

4 - Slibbehandeling: De vervuilende stoffen die tijdens de verwerkingsoperaties worden verwijderd, worden slib. Recycling en recuperatie van deze stof is een van de specialiteiten van Veolia Water Technologies. Dankzij ons scala aan technologische oplossingen zijn er veel bedrijven en sectoren die ons behandelde slib kunnen gebruiken - zoals de landbouw, energie- en materialenbouw.

Geurbeheer

Om ongewenste geuren te verwijderen en tegelijkertijd de naleving van de luchtkwaliteitsregels te garanderen, zorgen we ervoor dat tijdens het waterzuiveringsproces continu afzuiging van vervuilde lucht plaatsvindt. De afgezogen lucht wordt vervolgens op de juiste manier behandeld voordat deze wordt afgevoerd.

Wat zijn onze technologieën voor afvalwaterbehandeling om uw duurzaamheidsdoelstellingen te ondersteunen?

Veolia Water Technologies biedt dagelijks innovatieve en schaalbare oplossingen aan duizenden klanten over de hele wereld - voor de efficiënte en duurzame behandeling van hun afvalwater en effluenten. Ons brede portfolio van gepatenteerde technologieën en ons wereldwijde netwerk van experts zorgen voor gemoedsrust voor alle professionals - vooral diegenen die werken in industrieën die onderworpen zijn aan strikte gezondheids- en milieunormen. We proberen onze saneringssystemen voortdurend te verbeteren door systematisch feedback te verzamelen van onze ingenieurs in het veld.

 

Veolia Water Technologies' behandelingstechnologieën omvatten:

 • Actiflo, een lamellair bezinkingsproces met gewogen vlokken. Deze gepatenteerde hogesnelheidszuiveraar is exclusief voor Veolia Water Technologies. Actiflo heeft wereldwijd meer dan duizend referenties en heeft zijn doeltreffendheid al meer dan 25 jaar bewezen in lokale gemeentes en industrieën.
 • Actiflo Carb, speciaal ontworpen voor behandeling van geraffineerd water. Het combineert Actiflo-technologie met de absorberende principes van actieve kool om bepaalde verbindingen, zoals microverontreinigingen, te verwijderen die anders niet worden verwijderd met traditionele chemische processen.
 • Biostyr, een bio-oplossing voor de filtratie van water. Dit innovatieve proces elimineert met minimale impact vervuiling en zwevende deeltjes in installaties die afvalwater verwerken. Het modulaire ontwerp maakt deze tool zeer geschikt voor het omgaan met plotselinge veranderingen in de aanstroom.
 • De MBBR-technologie van AnoxKaldnies maakt het mogelijk om de waarde uit slib te halen zonder ongewenste effecten te veroorzaken. Het microfiltratiesysteem maakt gebruik van biofilms op plastic dragers die ontworpen zijn om in de reactor te worden gesuspendeerd.
 • Aquilair, een ontgeuringstechnologie gebaseerd op de overdracht van geurmoleculen van gas naar vloeibare vorm. Dit proces, dat geuren met meer dan 99% vermindert, behandelt de sterkst ruikende effluenten in één of twee wasbeurten met behulp van chemische processen.
   

 

 

De chemische regulering van water

De chemicaliën die worden gebruikt om ervoor te zorgen dat water kan worden hergebruikt, hebben een aanzienlijke impact op de veiligheid van installaties op de lange termijn. De chemische toevoegingen die door onze dochteronderneming HYDREX worden aangeboden, helpen klanten de watercyclus te optimaliseren en tegelijkertijd de onderhouds- en bedrijfskosten te verlagen.
 

 

Veolia Water Technologies, een waterbehandelingsspecialist, biedt de nieuwste technologieën om te voldoen aan de behoeften van gemeentelijke en industriële klanten wereldwijd. Onze kennis op het gebied van afvalwaterbehandeling is een van de belangrijkste pijlers van de expertise die we hen bieden om hun doelstellingen op het gebied van duurzame ontwikkeling te ondersteunen