Watervoorbehandeling

Wat is watervoorbehandeling?

Watervoorbehandeling verwijdert zwevende onzuiverheden, vaste stoffen, colloïden en levende organismen uit ongezuiverd water. Watervoorbehandelingsprocessen zorgen ervoor dat uw waterkwaliteit niet wordt beïnvloed door seizoens- of weersomstandigheden of industriële vervuiling. Conventionele watervoorbehandeling verwijst naar de processen die worden toegepast bij de behandeling van water of afvalwater voorafgaand aan het voeden van een membraanscheidingsproces (MSP).

 

Watervoorbehandelingstechnologieën

Onze watervoorbehandelingstechologieën zijn ontwikkeld door technische, industrie-experts die ervoor zorgen dat deze veelzijdige systemen voldoen aan steeds strengere eisen. Flocculatie- en coagulatieprocessen worden gewoonlijk gebruikt bij watervoorbehandeling om deeltjes te verwijderen die niet verwijderd kunnen worden door middel van sedimentatie of filtratie. Filtratie-, ultrafiltratie-, microfiltratie- en nanofiltratieprocessen en omgekeerde osmose worden gebruikt om deeltjes van verschillende groottes en ionen uit het water te verwijderen zodat er gezuiverd water kan doorstromen.

 

Voordelen van watervoorbehandeling

Enkele van de belangrijkste voordelen van watervoorbehandeling zijn:

  • Het verlengt de levensduur van daaropvolgende membranen met omgekeerde osmose (RO).
  • Het zorgt ervoor dat het water dat wordt geleverd aan het RO- of EDI-systeem (elektrode-ionisatie) voldoet aan de vereiste kwaliteitsnorm.
  • Het ondersteunt de levering van een continue en betrouwbare watervoorziening.
  • Het bevordert de levenscyclus van de waterverwerkingsinstallatie, waardoor de kosten worden verlaagd.Wilt u meer weten?

Neem dan contact met ons op!