Ingrediëntwater

Water- en distributie-installaties die een hoge waterkwaliteit produceren om als ingrediënt in voedsel- en drankproducten op te nemen

 

Veolia Water Technologies biedt hoogwaardige oplossingen voor de productie van water als ingrediënt in voedingsmiddelen en dranken.

 

Water dat als ingrediënt bruikbaar is en biologisch perfect moet zijn, met een zeer lage troebelheid. Het moet altijd beschikbaar zijn met een constante kwaliteit - onafhankelijk van de bron - en er mag absoluut geen risico op besmetting zijn. Het moet een positieve invloed hebben op de smaak en vrij zijn van kleur.

De belangrijkste industrieën die ingrediëntwater gebruiken zijn:

 • Voedings- en Drankenindustrie
 • Verpakt water
 • Frisdrank
 • Zuigelingenvoeding
 • Bieren, wijnen en gedistilleerde dranken
 • Andere voedsel- en drankproducenten
   

De kwaliteit van het water in een voedings- of drankproduct is van invloed op de smaak, veiligheid en levensduur van het product.
De keuze van waterbehandelingsinstallaties in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie is van invloed op de productiviteit en de veiligheid van het eindproduct.

Hoe Veolia klanten helpt bij het bereiken van veilig en kwalitatief water

We begrijpen de specifieke behoeften van de verschillende markten en helpen u met bereiken van uw doelen met innovatieve waterbehandelingsoplossingen. Onze oplossingen zijn in lijn met de hoogste kwaliteitsnormen en duurzaamheidsdoelstellingen.
Dankzij onze ervaring ontwikkelden we verschillende productreeksen om aan de behoeften van de klant te voldoen. Lokale serviceteams ondersteunen waar nodig.
We gebruiken drinkwatergecertificeerde instrumenten, apparatuur, materialen en chemicaliën om te voldoen aan de drinkwaterrichtlijnen.

 

Ingrediëntwater in de voedings- en drankenindustrie

Law picto white

Juridisch en klant ‒ Specifieke eisen

Water dat als ingrediënt bij de productie van drankproducten wordt gebruikt, moet voldoen aan de hoogste normen voor drinkwaterkwaliteit, zoals die van de Wereldgezondheidsorganisatie, de Europese Richtlijn 98/83/EG, de EPA/FDA-normen, enz. Deze vereisten en richtlijnen reguleren de waterkwaliteit op het gebied van radioactiviteit, microbiologie, anorganische stoffen en verbindingen, bacteriologie, oxidanten, chloor, enz.
Naast het voldoen aan de wettelijke vereisten voor de kwaliteit van het ingrediëntwater, gaan drankenproducenten steeds verder om de kwaliteit, veiligheid en levensduur van hun producten te waarborgen.

Safety picto white

Strenge eisen ‒ Hygiënisch ontwerp

Drankproducenten van het hoogste niveau beschouwen water als 'voedsel'. Fabrikanten werken daarom volgens de Richtlijn Voedselmachines (EU) - of het lokale equivalent daarvan - op hun waterbehandelingssystemen. Met name het ontwerpen en onderhouden van de installaties is in overeenstemming met de richtlijnen van de European Hygienic Engineering and Design Group (EHEDG) of het lokale equivalent daarvan.
Hygiënische waterbehandelingssystemen dragen niet alleen bij aan de veiligheid van het eindproduct, maar ook aan milieudoelstellingen. Dit komt omdat het verminderde water- en chemicaliënverbruik de frequentie van CIP-procedures verlaagd. Dit vertaalt zich ook in een hogere uptime en productiviteit.

Water recovery picto white

Naleving van regelgeving ‒ Drinkwater

Het waterbehandelingssysteem moet voldoen aan de drinkwaterrichtlijnen aangezien het water bedoeld is voor menselijke consumptie. Zodoende moet de waterbehandelingsapparatuur gebruikmaken van voor drinkwater gecertificeerde instrumenten, apparatuur, materialen en chemicaliën om aan de eisen te voldoen.

Empty bottles for food and beverage producers.

 

Ondersteunen van voedsel- en drankproducenten bij het implementeren van duurzame oplossingen

IERLAND
AMERIKAANS SOFT DRINK MERK MET DUURZAME SYSTEMEN

Een toonaangevend multinationaal voedingsmiddelen- en drankenbedrijf dat een breed scala aan warme en koude dranken produceert voor wereldwijde consumptie, opende in 2021 een nieuwe productiefaciliteit voor Ierse drankenconcentraten. De belangrijkste vereiste was een duurzaam systeem dat voldeed aan de specificaties van voedselkwaliteit.
Veolia Water Technologies voerde het ontwerp, de installatie en de inbedrijfstelling uit van een installatie die in staat is om 24/7 een grote hoeveelheid water met omgekeerde osmose-ingrediënten te produceren.

Ontdek onze technologieën voor de behandeling van ingrediëntwater

Hygiënische waterbehandelingssystemen zorgen voor maximale productkwaliteit en veiligheid bij de productie van dranken, terwijl het de bedrijfskosten en risico's verlaagt.

Wilt u meer informatie over onze technologieën voor ingrediëntwater?

 

Ingrediëntenwater is zelfs te produceren uit het rivierwater van de Nijl. We hebben de knowhow om een efficiënt proces te ontwerpen volgens de strikte specificaties voor eten en drinken, met minimale reinigingstijden en zonder enig risico op besmetting."

photo thomas meyerhoff

Thomas Meyerhoff

Chief Technical Officer

Veolia Water Technologies Germany

Contact Thomas via LinkedIn

Meer diensten voor de behandeling van ingrediëntenwater

Een combinatie van digitale tools en Veolia-expertise die al uw waterprocessen slimmer, veiliger en duurzamer maken.
Het leveren van waterhygiëne en chemische HydrexⓇ-oplossingen die de veiligheid en prestaties van waterbehandelingsapparatuur garanderen.
We bieden een breed scala aan diensten: technische ondersteuning, vooraf gepland preventief onderhoud, reserveonderdelen, enz.

FAQ over ingrediëntwater

Wat zijn de wettelijke vereisten voor het produceren van ingrediëntwater voor de opname in voedingsmiddelen en dranken?

Water dat als ingrediënt in eten en drinken wordt gebruikt, moet voldoen aan kwaliteitseisen van het hoogste niveau, zoals van de Wereldgezondheidsorganisatie en de Europese Richtlijn 98/83/EG inzake drinkwaternormen. Per regio zijn er ook lokale drinkwaterrichtlijnen van toepassing (bijv. TVO in Duitsland, EPA Drinking Water Standards in de VS, enz.). De gebruikte materialen, apparatuur en chemicaliën moeten in overeenstemming zijn met de drinkwaterrichtlijnen of gecertificeerd zijn door erkende autoriteiten. Deze richtlijnen zijn een minimum om de waterveiligheid en -kwaliteit te waarborgen.

Wat zijn de kwaliteitseisen voor ingrediëntwater voor opname in drankproducten?

Het water moet niet alleen voldoen aan de wettelijke eisen, het moet een positieve invloed hebben op de smaak van de drank, glashelder en biologisch perfect zijn. Het moet altijd beschikbaar zijn met een constante kwaliteit, onafhankelijk van de ruwwaterbron, en mag geen besmettingsgevaar hebben. Een lijst met de belangrijke vereisten voor fabrikanten van niet-alcoholische dranken en vruchtensappen is:

 • Geen smaak
 • Geen geur
 • Lage troebelheid
 • Alkaliteit < 85 ppm als CaCO3
 • Lage organische belasting
 • Laag zoutgehalte
 • Microbiële controle
 • Maximale beschikbaarheid

Om een hoge kwaliteit te bereiken, beschouwen industrieleiders water als "voedsel" en volgen ze de richtlijnen voor hygiënisch ontwerp van de Food Machinery Directive en European Hygienic Engineering and Design Group (EHEDG) of andere lokale equivalenten.

Wat zijn de vereisten voor ingrediëntwater dat wordt gebruikt bij de productie van zuigelingenvoeding?

De productie van zuigelingenvoeding vereist strikte voedselveiligheids- en kwaliteitsnormen. Om aan de eisen van consumenten te voldoen, willen producenten absolute zekerheid over hygiëne en voedselveiligheid en tegelijkertijd de voedingswaarde van het product beschermen. Veel fabrikanten van zuigelingenvoeding gaan veel verder dan de wettelijke vereisten en identificeren potentiële risico's voor hun producten en bedrijven eerder dan de rest van de industrie. Voorbeelden zijn onder meer chloraatreductie en het vermijden van uitloogbare stoffen zoals ftalaten.