Veolia Water Technologies: expert in aquacultuur

De aquacultuursector maakt momenteel een groeiperiode door. Vandaag de dag zijn een miljard mensen over de hele wereld afhankelijk van visvoedsel en zolang de bevolkingsgroei blijft stijgen, is deze afhankelijkheid een mondiaal probleem. Door Aquacultuur duurzamer te maken voldoet Veolia aan milieu behoeften en aan de wensen van de klant.


Duurzame productiviteitswinst voor aquacultuur

Veolia Water Technologies is een expert in waterbehandeling en we zijn wereldwijd bekend vanwege de kwaliteit van onze technologieën. Met onze innovatieve oplossingen, ontwikkeld door 9.000 medewerkers, positioneren we ons als leider in industriële en maatschappelijke watervraagstukken.

Door onze integrale blik op de waterkringloop, is aquacultuur een belangrijk expertisegebied van Veolia Water Technologies. Onze duurzame benadering biedt klanten de mogelijkheid om hun activiteiten onder optimale economische, ecologische en sociale omstandigheden uit te voeren.

Wat zijn de voordelen van Veolia Water Technologies voor de aquacultuur?

Veolia Water Technologies helpt partners bouwen aan een duurzame toekomst door middel van uitgebreid waterzuiveringsonderzoek en geavanceerde technologieën.

Ons recirculerende aquacultuur systeem (RAS) is specifiek ontworpen om een hogere productiviteit te leveren en meer winst te genereren. Het maakt gebruik van componenten die hoge nutriënten niveaus mogelijk maken, evenals hoge groei en dichtheid snelheden in aquacultuur vijvers. RAS is een doorslaggevend middel om betrouwbare opbrengsten te garanderen.

Het RAS systeem uitgelegd

Het RAS aquacultuursysteem is een gesloten kringloopsysteem dat vrijwel volledig hergebruik van proceswater mogelijk maakt. RAS past zich aan de meeste vissoorten aan en kan zelfs helpen vispopulaties te vergroten, omdat het een lager sterftecijfer heeft dan andere technologieën. Dit systeem kan draaien op verschillende typen water: zoet- en zeewater, warm of koud. Bovendien is het betaalbaar en levert het aanzienlijke financiële voordelen op dankzij het lage energieverbruik.

Ons RAS systeem garandeert de juiste waterkwaliteit die geschikt is voor aquacultuur. Het regelt de verwijdering van bioafval, oplosbare stikstof, kooldioxide en stikstof. Verder vernietigt het gevaarlijke bacteriën, virussen en zorgt het voor een geoptimaliseerde pH-waarde voor de productie.

Veolia Water Technologies heeft zijn waarde aangetoond bij verschillende projecten over de hele wereld, met name in Scandinavische landen die bekend staan ​​om hun hoogwaardige productie.

Het RAS systeem in enkele cijfers

De RAS technologie heeft slechts 250-500 liter water nodig om 1 kg vis te produceren. Het is een gesloten kringloop die 99% van het systeemwater hergebruikt. Door de benodigde hoeveelheid water te verminderen, zorgt het voor een kleinere ecologische footprint en een lagere algehele impact op het milieu.
 

Veolia Water Technologies biedt oplossingen die zijn gebaseerd op de modernste technologieën


Jaar na jaar bewijst de aquacultuur zijn vermogen om de planeet van voedsel te voorzien. Traditionele vangmethodes produceren 90 miljoen ton per jaar, waarmee het nu nog een groter aandeel heeft in de totale visproductie. Aquaculture produceerde in 2009 55 miljoen en in 2014 74 miljoen ton. Op de lange termijn denken we dat de productie van aquacultuur de traditionele vismethode voorbij streeft.


De commercialisering van hoogwaardige technologieën is grotendeels verantwoordelijk voor deze toename. Als leider in het veld heeft Veolia Water Technologies een portfolio van technologieën die duurzame visproductie bevorderen. Deze nieuwe technologieën pakken de problemen van traditionele watercirculatie- en oxygenatiesystemen aan. Ook verminderen ze aanzienlijk de problemen rond waterbehandeling en de beschikbaarheid hiervan.
 

Marine Harvest / New Hatchery

Marine Harvest, het grootste zalmbedrijf ter wereld, vertrouwde Veolia toe om drie van zijn grootste waterrecycling installaties te ontwerpen. Veolia Water Technologies vertrouwt op de kennis van haar dochteronderneming Krüger Kaldnes om deze efficiënte installaties te ontwerpen. De installaties bereiken een capaciteit van 17.000 m3/u en produceren daarmee ongeveer 5,3 miljoen zalmen per jaar.

Aquacultuur en nieuwe technologieën zijn al tientallen jaren een winnende combinatie. De technieken van Veolia Water Technologies zijn gebaseerd op de wereldwijd erkende kwaliteit van onze dochterondernemingen.

  • Onze Krüger Kaldnes® RAS technologie heeft veel klanten geholpen om aanzienlijke productiviteitswinsten te boeken, met inachtneming van de milieunormen. Onze toonaangevende technologie is een geweldig hulpmiddel voor de uitdagingen van de duurzame aquacultuur van vandaag en morgen.
  • Veolia Water Technologies vertrouwt op de ervaring van de dochterondernemingen en hun erkende technologieën om klanten de beste oplossingen te bieden. Hydrotech trommelfilters zijn speciaal ontworpen voor de aquacultuur en verwijderen deeltjes door middel van scheiding. Sinds de introductie in viskwekerijen - 25 jaar geleden - groeit deze technologie nog altijd.
  • Onze technologieën bieden klanten hoogwaardige biologische behandelingen. Het AnoxKaldnes MBBR koolstof- en stikstofverwijderingsproces gebruikt biomassa om afvalwater te reinigen. Dit compacte systeem hoeft niet teruggespoeld te worden, waardoor het een geschikte oplossing is voor alle aquacultuur behoeften.
     

Aquacultuurproductie is een uitkomst voor de duurzame ontwikkeling en toekomstige zelfvoorziening van de planeet. Het vormt een integraal onderdeel van de strategie om de exploitatie van oceanen tegen te gaan. Veolia Water Technologies schaart veel leiders in de aquacultuur onder haar partners. Dankzij onze technologieën positioneren wij ons als een belangrijke speler in dit duurzame en ecologisch verantwoorde groeigebied.