Automobielindustrie

Wij bieden oplossingen voor water- en afvalwaterbehandeling waarmee de bedrijfscontinuïteit en operationele controle zijn gewaarborgd.

Onze kennis van de watercyclus maakt ons een belangrijke partner voor bedrijven in de autosector. Met duurzame water- en afvalwaterbehandelingsoplossingen zorgen we voor een lager waterverbruik en een verhoogde operationele efficiëntie. Hierdoor kan de industrie zich concentreren op het continu leveren van kwaliteitsproducten, terwijl wij de kosten verminderen en het milieu respecteren.
 


Milieu en regelgeving: de uitdagingen van de automobielindustrie

water icon

Het omgaan met grote waterhoeveelheden in vele productiestadia.

water treatement icon

De combinatie van zeer strikte gezondheids- en veiligheidsprocedures versus kostenefficiëntie. 

water recovery icon

Een zeer competitieve omgeving.

Hoe Veolia klanten in de automobielindustrie helpt

Bij Veolia Water Technologies dragen we bij aan de duurzame ontwikkeling van de automobielsector. We produceren, verwerken en herwaarderen water, waarmee we het gebruik verminderen en optimaliseren.

Met onze waterexpertise zijn we een integrale partner in alle kritieke productiefasen. Van de ontwerpfase en testfase tot het beheer, de exploitatie en de optimalisatie van bestaande afvalwaterzuiveringsinstallaties; we voegen waarde toe aan elke fase van de watercyclus. We leveren kwaliteitswater en behandelen alle verontreinigingen om wetgeving na te leven en winstgevendheid voor onze klanten te garanderen.

Traitement de l'eau pour l'automobile - Voiture blanche, portes ouvertes, personnel au travail


    Wij produceren kwaliteitswater voor oppervlaktebehandeling.
We behandelen afvalwater op de juiste manier en specifiek voor de behoeften van de automobielindustrie.
We herwaarderen gebruikt slib door speciale behandelingen.

 

Voor alle klanten die zich zorgen maken over waterschaarste bieden we technologieën om watergebruik te optimaliseren. Onze technologieën zijn speciaal aangepast aan de behoeften van autofabrikanten en helpen de hoeveelheid afval te minimaliseren. Onze innovaties genereren een hogere productiviteit en winstgevendheid, terwijl het negatieve milieueffecten vermindert.

Aanpasbare oplossingen voor alle spelers in de autosector

Proceswater

Onze technologieën produceren proceswater, gedemineraliseerd water en behandelen vuil afvalwater met behulp van membraanprocessen voor waterbehandeling. Deze voorzieningen kunnen permanent of tijdelijk zijn en bieden hulp in urgente situaties.

Zero Liquid Discharge

We zijn ons bewust van de zorgen van onze klanten en beheren en ontwikkelen zero liquid discharge (ZLD) oplossingen. Door een globale aanpak van het productieproces te implementeren, optimaliseren we uw waterverbruik en verbeteren we de watercyclus tijdens het industriële proces. Dit zorgt voor een veilige productie terwijl de waterbehoefte beperkt blijft. Het kostenefficiënte zero liquid discharge is een bepalende technologie bij het voldoen aan strikte milieunormen.

Veolia Water Technologies zorgt voor PWIS-vrij water

Siliconen, fluorhoudende stoffen, bepaalde oliën en vetten kunnen PWIS (Paint Wetting Impairment Substances) bevatten waardoor kraters, stipte of trechtervormige onvolkomenheden in de verflaag ontstaan. Alle onderdelen in de automobielindustrie en vooral in spuiterijen, moeten PWIS-vrij zijn.

Afvalwaterbehandeling van auto's

Onze technologieën helpen klanten om industrieel afvalwater in verschillende fasen te behandelen:
 

Mechanische bewerking van metalen, hogedruk spuitgieten en gieterijen

 • Afvalwater van de gieterij
 • Gebruikt koelsmeermiddel
 •  Oplossing voor lossingsmiddel

Onderdelenreiniging & waswater

 • Onderdelen reiniging afvalwater
 • Wasplaats afvalwater
 • Afvalwater voor containerreiniging

Metalen oppervlaktebehandeling:

 • Het slijpen van oppervlakken
 • Verhardend afvalwater
 • Scheurtest afvalwater
 • Ontvettend bad
 •  

Coatingtechnologie

 • Geactiveerd bad
 • Spoelwater
 • Ontvetten
   

Erkende partner van grote internationale autofabrikanten

Veolia Water Technologies staat ​ bekend vanwege de wereldwijde expertise en we zijn een trotse partner van de grootste autoconcerns, waaronder wereldberoemde fabrikanten zoals PSA, Volvo en Renault.

Veolia Water Technologies beheert zes hoofdlocaties en 19 andere locaties voor de PSA-autogroep. Onze experts zijn verantwoordelijk voor de waterbehandeling op al deze locaties en helpen de ecologische voetafdruk van de fabrikant te verkleinen. De Veolia group werd in 2017 bekroond met de ‘Industrial Equipment and Services Performance’-trofee.


Veolia Group werkte samen met fabrikant Renault om duurzame automobielfaciliteiten in Marokko te creëren. Deze faciliteiten behoren tot de modernste ter wereld, met name op het gebied van waterverbruik. De fabriek gebruikt zero liquid discharge-technologieën. Hierdoor loost de locatie geen industriële vloeistoffen. Dit efficiënte hergebruik van water vermindert de totale waterbehoefte van de faciliteit met 70%, een belangrijke ecologische doorbraak.

Ontdek onze waterbehandelingstechnologieën voor de automobielindustrie

Klanten van Veolia Water Technologies zijn vooral bezorgd over de kwaliteit van waterbehandelingsprocessen en hygiëne eisen. We bieden innovatieve oplossingen en meerdere technologieën om te voldoen aan de behoeften van de auto industrie. Onze volledige controle over de watercyclus garandeert klanten winstgevendheid en de naleving van steeds strengere milieunormen.

Onze technologieën voor waterontharding, microfiltratie, omgekeerde osmose en elektrodeïonisatie behoren tot de meest efficiënte op de markt en garanderen de zuiverheid van gebruikt water.

Een membraanbioreactor (MBR) combineert twee bewezen technologieën: de biologische behandeling op basis van actief slib en membraanfiltratie.
Verdampingstechnologieën voor afvalwaterzuivering, waterhergebruik, zero liquid discharge (ZLD), afvalvolume- en verwijderingskostenreductie en terugwinning van bijproducten.
Een familie van omgekeerde osmose systemen voor de productie van zuiver water, ontzilting van zeewater en efficiënte toepassingen voor hergebruik van water.

 

De auto industrie ondergaat een radicale transformatie richting elektrificatie. Innovatief afvalwaterbeheer met de focus op recycling en zero liquid discharge zijn steeds aantrekkelijker. Met EVALED vacuümverdampers behaalt de industrie kostenbesparingen en duurzaamheidsdoelstellingen.

 

Henning Keutgen

Sales Directeur Industrie
Veolia Water Technologies Duitsland

 

 LinkedIn profiel

Wilt u meer informatie over onze technologieën voor chemische industrie?

 

Meer diensten voor onze auto klanten

Een combinatie van digitale tools en Veolia expertise die al uw waterprocessen slimmer, veiliger en duurzamer maken.
Het leveren van waterhygiëne en chemische HydrexⓇ-oplossingen die de veiligheid en prestaties van waterbehandelingsapparatuur garanderen.
We bieden een breed scala aan diensten: technische ondersteuning, vooraf gepland preventief onderhoud, reserveonderdelen, enz.

FAQ over wateroplossingen voor de auto industrie

Wanneer wordt water gebruikt tijdens de autoproductie?

In de autoproductie wordt water voornamelijk gebruikt om behandelde oppervlakken af ​​te spoelen en te reinigen. Zo is er veel water nodig om carrosserieën te lakken, maar ook om losse onderdelen zoals connectoren, motoronderdelen en tandwieldelen te vervaardigen. Auto onderdelen leveranciers gebruiken in de regel meer water bij de productie dan de autofabrikanten zelf.

Hoeveel water wordt er gebruikt voor de productie van auto's?

Als je kijkt naar de hele toeleveringsketen van de automobielindustrie - van grondstoffenwinning en de productie van onderdelen tot de assemblage van het voertuig bij de autofabrikant - wordt het waterverbruik per voertuig geschat op ongeveer 400.000 liter. Deze waarde varieert sterk afhankelijk van de grootte en de uitrusting van het voertuig.

Welke processen gebruikt de auto industrie voor afvalwaterbehandeling?

De meest voorkomende afvalwaterbehandelingsprocessen in de automobielindustrie zijn vacuümverdamping, chemisch-fysische afvalwaterbehandeling, membraanprocessen en mechanische behandelingsprocessen. Het gekozen proces is afhankelijk van de hoeveelheid afvalwater, aan welke criteria het gezuiverde afvalwater moet voldoen en of er vloeistoflozing nodig is.

Hoe besparen autofabrikanten water in hun productieprocessen?

De eerste stap om water te besparen bij de productie is een optimalisatie van de spoelprocessen in de verwerkingsstappen, zodat er zo weinig mogelijk afvalwater ontstaat. Uiteraard moet er nog wel aan de kwaliteitseisen voor het product worden voldaan. In de tweede stap kan bijvoorbeeld een vacuümverdamper worden gebruikt om van afvalwater proceswater te maken en terug te voeren in het productieproces.

Welke waterbehandelingstechnologieën zijn nodig voor de productie van e-mobiliteitsbatterijen?

Bij de winning van grondstoffen voor batterijen ontstaan ​​grote hoeveelheden afvalwater. Ook hier is het gekozen proces sterk afhankelijk van de hoeveelheid afvalwater en mate van vervuiling. Een veelgebruikte methode voor de behandeling van afvalwater afkomstig van de productie van batterijen, is bijvoorbeeld vacuümverdamping. Hiermee is afvalwater herbruikbaar, oftewel zero liquid discharge.