Farmaceutische en cosmetische industrie

Wij leveren duurzaam waterbeheer voor farmaceutische bedrijven en de cosmetische industrie.
Photo of pills - pharmaceutical and cosmetic companies

Veolia Water Technologies adviseert en assisteert de farmaceutische industrie op het gebied van puur water, water voor injectie, schone stoom en afvalwaterbehandelingssystemen voor farmaceutische en cosmetische toepassingen. Onze expertise verlaagt uw ​​productiekosten en beschermt uw installaties.We behandelen alle soorten afvalwater en leveren compendiaal water dat voldoet aan de faramcopee-vereisten.

 

 

Wateren en milieu: uitdagingen voor farmaceutische en cosmetische bedrijven

water treatement icon

Waterveiligheidsrisico's en water van een hoge kwaliteit.

 

water icon

Beheer van de hoeveelheid gebruikt water.

water recovery icon

Milieu-impact beheersen en beperken.

Hoe Veolia farmaceutische en cosmetische klanten helpt

We zijn ervaren in productontwikkeling, projectmanagement en bieden waterbehandeling diensten aan voor farmaceutische doeleinden.
Door goed naar onze klanten te luisteren, ontwikkelden we oplossingen voor utiliteitswater,  compendiaal water (inclusief gezuiverd water, water voor injectie en schone stoom) en afvalwaterbehandelingsoplossingen  voor farmaceutische en cosmetische doeleinden. Deze zijn van cruciaal belang om te voldoen aan regelgeving en milieudoelstellingen en om uw productie-efficiëntie te verbeteren.

  • Productie van gezuiverd water.
  • Water voor injectie (WFI).
  • Schone stoom en beheer van afvalwater.
  • Ontwikkeling van waterhergebruik en de terugwinning van grondstoffen.

 

Veolia Water Technologies biedt een wereldwijd netwerk van farmaceutisch servicemedewerkers die nood-, preventieve en voorspellende onderhoudsprogramma's uitvoeren.
Slimme beheerprogramma's die onderhoud voorspellen sluiten aan bij de stap naar de 4.0 versie van de farmaceutische industrie. Met het digitale platform Hubgrade controleren en adviseren Veolia specialisten over het beheer van de installatie - ook onder veranderende omstandigheden. Hierdoor is uptime, betrouwbaarheid en efficiëntie gegarandeerd.

Afvalwaterbehandeling zorgt voor het naleven van regelgeving en biedt kansen om waardevolle elementen terug te winnen en de water-footprint van de fabriek te verkleinen door hergebruik.

Aanpasbare oplossingen voor alle farmaceutische en cosmetische spelers

Proceswater

Onze proceswatertechnologieën zijn ontworpen om aan de behoeften van elke klant te voldoen. Wij produceren een hoge kwaliteit proceswater uit een reeks voedingswaterbronnen en verminderen het waterverbruik.

 

Afvalwaterbehandeling

Industriële afvalwaterzuivering verwijdert opgeloste of zwevende stoffen uit het afvalwater, zodat het water dat terugvoert naar het milieu of hergebruikt dient te worden voldoet aan kwaliteitsnormen. Onze oplossingen helpen onze klanten kosten te verlagen door vereenvoudigde afvalverwerking.

 

 

Farmaceutische en cosmetische klanten die Veolia vertrouwen

Samenwerking met Novartis Laboratories
Veolia beheert water, afval en energie voor de Zwitserse farmaceutische gigant Novartis in 15 Europese vestigingen.

Onze watertechnologieën produceren compendiaal water, behandelen uitdagend afvalwater en implementeren circulaire besparingen door waardevolle bijproducten te exploiteren.

 

Ontdek onze waterbehandelingstechnologieën voor de farmaceutische industrie 

We bieden oplossingen voor niet-kritisch instrumentarium en spelen ook in op zeer specifieke behoeften van de farmaceutische en cosmetische industrie, waar alleen een zeer hoge waterkwaliteit voldoende is.

Al onze oplossingen voor compendiale waterproductie zijn ontworpen in overeenstemming met de GAMP-, cGMP-, ISPE- en FDA-richtlijnen. Bovendien voldoen ze aan de productkwaliteitsspecificaties van 's werelds belangrijkste farmacopee, inclusief de USP en Ph Eur. Dit geeft u een leveringsgarantie en gemoedsrust, waar uw faciliteit ook is.

Ons portfolio van bewezen technologieën voor farmaceutische en persoonlijke verzorgingsproducten (PCP's) omvat ook afvalwateroplossingen.

 

De Europese Farmacopee veranderde de WFI (Water voor Injectie) monografie 0169 in april 2017 om de productie van WFI-water met een dubbelmembraanproces mogelijk te maken. De op skid gemonteerde multi-technologie Orion levert koud WFI-water.

Dit product vermindert de risico's voor het ontsmetten met warm water boven de 80C van membraansystemen, inclusief een optionele voorbehandeling. In combinatie met geschikte systeembewaking levert dit een robuust en betrouwbaar systeem op. En, aangevuld met een Veolia servicecontract, vormt het een haalbare optie voor conventionele distillatie.

Ranj Rihal 

Product & Marketing Solutions
Business Development Manager
Veolia Water  Technologies 

 

LinkedIn

Wilt u meer informatie over onze technologieën voor chemische industrie?

 

 

Meer diensten voor onze farmaceutische en cosmetische klanten

 

Een combinatie van digitale tools en Veolia expertise die al uw waterprocessen slimmer, veiliger en duurzamer maken.
Het leveren van waterhygiëne en chemische HydrexⓇ-oplossingen die de veiligheid en prestaties van waterbehandelingsapparatuur garanderen.
We bieden een breed scala aan diensten: technische ondersteuning, vooraf gepland preventief onderhoud, reserveonderdelen, enz.
Een uitgebreid dienstenaanbod met gebundelde pakketten voor optimale prestaties en gemoedsrust.

FAQ over wateroplossingen voor farmaceutisch en cosmetisch water

Hebben farmaceutische watersystemen speciale behandelingen nodig?

Bedrijven die waterbehandelingsapparatuur leveren, moeten ervoor zorgen dat hun producten de waterkwaliteit produceren die nodig is voor de productietoepassing zoals gespecificeerd door de farmacopee. De farmacopee schrijft de gebruikte technologieën en installaties voor in overeenstemming met de cGMP-richtlijnen. Dit vereist een bewijs in de vorm van verschillende validatiedocumenten.

Wat zijn de verschillende toepassingen voor puur water binnen de farmaceutische industrie?

De farmaceutische industrie gebruikt water het meest in de vloeibare vorm. Niet alleen als ingrediënt in veel formuleringen, maar ook als reinigingsmiddel. De productie van gezuiverd water, pyrogeenvrij water (koude WFI), water voor injectie (WFI) en schone stoom staat volgens de internationale farmaceutische normen bekend als een kritisch proces.

Wat is puur water? Hoe wordt puur water gebruikt in farmaceutische toepassingen?

Puur water bevat niet alleen een relatief hoge ionische zuiverheid, maar ook lage concentraties aan organische verbindingen en micro-organismen. Water van deze kwaliteit is te gebruiken voor een groot aantal toepassingen, waaronder make-up- en spoelwater voor parenterale geneesmiddelen in grote en kleine hoeveelheden, genetisch gemanipuleerde geneesmiddelen, serum/media, oogheelkundige oplossingen, antibiotica, vaccins, cosmetica, veterinaire producten, OTC en ethische producten, fermentatie, medische hulpmiddelen, nutraceuticals en diagnostiek. Puur water is te produceren door waterzuiveringssystemen met omgekeerde osmose en ionenuitwisseling, second pass RO of CEDI en vaak ook met UV-behandeling.

Wat is pyrogeenvrij water? Hoe wordt pyrogeenvrij water gebruikt in farmaceutische toepassingen?

Pyrogeenvrij water is vereist in toepassingen zoals celcultuur bij zoogdieren. Ultrafiltratie is bruikbaar om significante niveaus van biologisch actieve soorten, zoals endotoxine (meestal <0,25 IE/ml), nucleasen en proteasen (niet detecteerbaar) te verwijderen. Dankzij wijzigingen in de Europese Farmacopee is dit nu te gebruiken voor de productie van koude WFI.

Wat is water voor injectie? Hoe wordt water voor injectie gebruikt in farmaceutische toepassingen?

Water voor injectie (WFI) is te gebruiken als hulpstof bij de productie van parenteraal (geneesmiddelen die doorgaans in het lichaam worden geïnjecteerd) en andere preparaten, waarbij het endotoxinegehalte van het product moet worden gecontroleerd. Maar ook in andere farmaceutische toepassingen, zoals het reinigen van apparatuur en parenterale productcomponenten. WFI is te produceren met behulp van destillatie of door systemen met een dubbel membraan.

Wat is schone stoom? Hoe wordt schone stoom gebruikt in farmaceutische toepassingen?

Schone stoom, ook wel bekend als pure stoom, wordt gebruikt waar de stoom of het condensaat rechtstreeks in contact komt met voorwerpen of oppervlakken. Bijvoorbeeld tijdens de voorbereiding, sterilisatie of reiniging, waarbij geen volgende verwerkingsstap is gebruikt om eventuele onzuiverheden te verwijderen.