Voldoet uw locatie aan de nieuwe BREF-richtlijnen?

Nieuwe BREF-richtlijnen voor voedingsmiddelen-, dranken- en zuivelindustrie

Er zijn nieuwe richtlijnen over het beheersen van de impact van vervuiling en lozingen van voedingsmiddelen-, dranken- en zuivelindustrie (FDM). Bedrijven moeten er nu voor zorgen dat hun fabrieken volledig aan de voorschriften voldoen. Dit geldt zowel voor het proceswater als voor het afvalwater van uw locatie.

Deze nieuwe richtlijnen komen voort uit een wijziging in de BREF voor de voedingsmiddelen-, dranken- en zuivelindustrie. Deze bouwt voort op het oorspronkelijke document uit 2006. Fabrikanten hebben tot eind 2023 de tijd om ervoor te zorgen dat zij de nieuwe richtlijnen volgen.

Nederland staat op de laatste plek in een Europese ranglijst van waterkwaliteit. Wat is de bijdrage van de industrie?

Hoe kunnen we u helpen?

We bieden een 360-graden analyse van uw waterbehandelingsinstallatie

Veolia Water Technologies (VWT) heeft uitgebreide ervaring in de voedingsmiddelen- en zuiverindustrie. We werken samen met bedrijven zoals Danone, Nestlé of Arla Foods om aan hun watervoorziening te voldoen en uitdagingen op het gebied van waterbehandeling.

We kunnen u een wateraudit aanbieden. Deze methode bevat een diepgaande, uitgebreide analyse van de waterbehandelingsinstallatie. Op deze manier kunnen we u helpen na te gaan of uw systeem aan de nieuwe richtlijnen voldoet en wat er verbeterd kan worden.

Als expert op het gebied van waterbehandeling kan VWT een actieplan opstellen. In dit actieplan vindt u realistische oplossingen voor industrieel afvalwater die het beste aansluiten bij uw behoeften. We kunnen ze vervolgens implementeren en meten met Key Performance Indicators.

Nutri-Pack-oplossing zorgt voor bedrijfscontinuïteit

We hebben een compleet portfolio van oplossingen om FDM-klanten te ondersteunen bij de dagelijkse activiteiten. We weten dat naleving van regelgeving en risicobeperking belangrijke uitdagingen zijn. Daarom hebben we Nutri-Pack uitgebracht, een oplossing voor het polijsten van afvalwater die de bedrijfscontinuïteit van uw fabrieken garandeert.

Resultaten van Nutri-Pack voor uw afvalwater:

  • 90% reductie van fosfor
  • 95% reductie van zwevende stoffen

Webinar over de BREF-richtlijnen

Op 2 december 2021 was er een webinar over de BREF-richtlijnen. Heeft u deze gemist? U kunt hem terugkijken. In de webinar komen de volgende onderwerpen over de BREF aan bod:

  • Wat verandert er in de wetgeving en hoe reageert de markt hierop?
  • Water & waterbehandeling: voldoet uw locatie aan de eisen?
  • Wat zijn de beste oplossingen voor uw situatie?
  • Nieuw productaanbod en interessante casestudy

Wilt u meer weten?

Neem dan contact op met een van onze experts. Wij kunnen uw bedrijf helpen!