Autosector

Veolia Waters Technologies verbonden met de autosector

Veolia Waters Technologies draagt ​​bij aan de duurzame ontwikkeling van autofabrikanten. Dankzij onze deskundigheid in de watercyclus zijn wij een belangrijke partner voor veel bedrijven in de sector. Door onze expertise is Veolia Water Technologies uitgegroeid tot een integraal onderdeel binnen alle belangrijke productiefases. Wij leveren water van hoge kwaliteit en behandelen alle bekende verontreinigende stoffen, waardoor we zorgen voor de betrouwbaarheid en winstgevendheid van onze klanten.

Veolia Water Technologies, de autospecialist

De productie van motorvoertuigen vereist in veel stadia grote hoeveelheden water. Denk hierbij aan water dat nodig is als spoelwater, bij oppervlaktebehandelingen en voor het ontvetten van de carrosserie of mechanische onderdelen van de auto.

De auto-industrie genereert veel afvalwater en Veolia Water Technologies heeft op dit vlak  bij talrijke industriële toepassingen kennis opgedaan. Onze technologieën voor waterontharding, microfiltratie, omgekeerde osmose en electro de-ionisatie behoren tot de meest efficiënte op de markt en garanderen de zuiverheid van gebruikt water.

Een hoogwaardige waterkwaliteit is een grote behoefte in de auto-industrie. Veolia Water Technologies, erkend om zijn wereldwijde expertise, is partner van de grootste spelers in de sector. Tot onze klanten behoren wereldberoemde fabrikanten, zoals PSA, Volvo en Renault.

Veolia Water Technologies is op wereldwijde en lokale schaal actief met het ontwikkelen van technologieën om waterverbruik te optimaliseren. We hebben een breed scala aan tools speciaal aangepast op de behoeften van fabrikanten, die helpen om de hoeveelheid afval te verminderen. Onze innovaties zorgen voor een hogere productiviteit, winstgevendheid en verminderen tegelijkertijd de schade aan het milieu.

Veolia ontvangt lof van fabrikant PSA

De Veolia Group en Veolia Water Technologies beheren 6 hoofdlocaties en 19 andere locaties voor de PSA autogroep. Veolia werd in 2017 bekroond met de Industrial Equipment and Services Performance trofee. Veolia Water Technologies is verantwoordelijk voor de waterbehandeling op al deze locaties, waarmee het de ecologische voetafdruk van de fabrikant verkleint.


Wij produceren, verwerken en geven waarde aan water in de automobielsector

De auto-industrie kent strenge regelgeving. Bedrijven moeten aan strikte gezondheids- en veiligheidsprocedures voldoen, zonder in te boeten op winstmarges in een zeer concurrerende markt. Veolia Water Technologies, de wereldleider in waterbehandelingstechnieken, helpt klanten door deze twee principes te combineren.
 

Wij ondersteunen in drie belangrijke fases van de watercyclus; bij de productie, behandeling en het hergebruik van water.
 

  • Wij produceren kwaliteitswater voor oppervlaktebehandeling.
  • We behandelen afvalwater op de juiste manier en specifiek voor de behoeften van de auto-industrie.
  • Wij halen waarde uit gebruikt slib door speciale behandelingen.

Veolia Water Technologies vermindert 70% van waterbehoefte Renault

Samen met Renault bouwde de Veolia groep een duurzame autofabriek in Marokko. Deze faciliteiten behoren tot de modernste ter wereld, vooral op het gebied van watergebruik. Met Zero Liquid Discharge technologieën, ontwikkeld door de dochterondernemingen van Veolia Water Technologies, loost de locatie geen industriële vloeistoffen. Dit efficiënte hergebruik van water vermindert de totale waterbehoefte van de faciliteit met 70%, een belangrijke ecologische doorbraak

Onze waterbehandeling oplossingen voor de auto-industrie

Om aan de behoeften van de auto-industrie te voldoen, biedt Veolia Water Technologies innovatieve oplossingen en een groot portfolio met technologieën. Onze faciliteiten produceren gedemineraliseerd water en behandelen vervuild afvalwater met behulp van membraanprocessen voor waterbehandeling. Wij weten uit ervaring dat klanten vooral bezorgd zijn over de kwaliteit van waterbehandelingsprocessen en hygiëne.

  • Veolia Water Technologies biedt installaties die gedemineraliseerd en proceswater produceren. Deze zijn geschikt als permanente installatie of als tijdelijk oplossing bij een noodgeval. Onze kennis staat garant voor innovatieve oplossingen, die perfect zijn aangepast aan onze veeleisende klanten.
  • Veolia Water Technologies verwerkt olie emulsies en coating vloeistoffen van machines, met behulp van verdamping concentratie technologieën en membraanprocessen voor waterbehandeling.
  • Veolia Water Technologies zuivert alle vervuilende afvalstoffen van oppervlaktebehandeling en recycling werkplaatsen. Wij streven naar Zero Liquid Discharge (ZLD) en hebben de levensvatbaarheid van deze methode op meerdere klantlocaties bewezen.
  • Veolia Water Technologies stelt Design- & Construct contracten op voor locaties in de toekomst.
     

ZLD doel: geen vloeistof verspilling


De dochteronderneming van Veolia Water Technologies, OTV DBI, beheert en ontwikkelt Zero Liquid Discharge, waarbij geen vloeistof wordt verspild. Door een globale benadering van het productiecircuit te implementeren, beheersen we het waterverbruik en houden we de watercyclus centraal in het industriële proces. Dit zorgt voor een gegarandeerde productie en beperkt de waterbehoefte. ZLD is efficiënt, goedkoop en een bepalende technologie op het gebied van strikte milieunormen.

Veolia Water Technologies, een wereldleider in waterbehandelingstechnologieën, is een erkende partner van grote internationale autofabrikanten. Onze volledige controle over de watercyclus garandeert klanten een aanzienlijke winstgevendheid en de naleving van steeds strengere milieunormen.