Chemische procesindustrie

Wij bieden oplossingen voor een efficiënte waterbehandeling en helpen om de algemene behoefte aan grondstoffen te verminderen.
Chemical Industry picture - © Médiathèque VEOLIA - Jean Philippe Mesguen

De chemische industrie innoveert continu. Deze sterk gereguleerde sector is onderhevig aan tal van veiligheids- en milieuregels. Veolia Water Technologies houdt zich vooral bezig met de behoeften van de chemische bedrijven en biedt de beste oplossingen voor de extreem veeleisende activiteiten op dit gebied.

 

 

Innovatie en regelgeving: uitdagingen voor de chemische industrie

Constant innovation - Chemical industry

Constante innovatie om de ontwikkeling van technologieën te volgen.

Regulatory compliances - Chemical industry

Strikte naleving van overheidsregels en andere regelgevende instanties.

 

Stringent quality management system - Chemical industry

Strikte kwaliteitsmanagementsysteem en solide relaties met klanten.

Hoe Veolia de chemische industrie helpt 

Veolia Water Technologies garandeert de volledige controle over de watercyclus. Wij zorgen voor de proceswatervoorziening, het beheer van de ruwwaterbehandeling, het waterhergebruik en de controle over het afvalwater.

Van koeltorenwaterbehandelingssystemen en suppletiewater tot spuibehandelingssystemen; we stemmen onze producten en diensten af op de eisen van de chemische industrie. De systemen van Veolia Water Technologies voldoen aan strikte afvalwater normen voor chemische activiteiten en bieden oplossingen op maat.


We optimaliseren de kwaliteit en betrouwbaarheid van uw gezuiverde water, helpen stromen te hergebruiken, het verbruik onder controle te krijgen en verminderen het water dat uit de natuurlijke omgeving wordt geput. We verminderen de vervuiling door afvalwater en zorgen ervoor dat u zich houdt aan de regelgeving.

 

Aanpasbare oplossingen voor alle spelers in de chemische industrie

Proceswater

Proceswater is te gebruiken voor koeltorensystemen, suppletiewater en spuibehandelingssystemen. Onze technologieën zijn ontworpen om aan klantbehoeften te voldoen. Dit doen wij door een hoge kwaliteit proceswater te produceren uit voedingswaterbronnen en het waterverbruik aanzienlijk te verminderen. 

Afvalwater

Een afvalwaterzuivering verwijdert opgeloste of zwevende stoffen uit het afvalwater, zodat het water dat terugvoert naar het milieu of hergebruikt moet worden voldoet aan de vereiste kwaliteitsnormen. Onze oplossingen helpen klanten om kosten te verlagen door een vereenvoudigde afvalverwerking.

Waterhergebruik

Waterhergebruik is het gebruik van gezuiverd afvalwater voor andere doeleinden dan het eerste gebruik, zoals voor koelsystemen, boilers en proceswater. Door water te hergebruiken in industriële processen besparen bedrijven geld en minimaliseren ze afvalverwerkingskosten.

Klanten in de chemische industrie die Veolia vertrouwen

 

Productie unit voor ultrapuur water voor de chemische industrie (Italië)
ITALIË

Veolia Water STI installeerde een ultrapuur water unit voor Solvay S.A. op de locatie in Rosignano, Italië. Solvay ontwikkelde een ultrapure productie unit voor waterstofperoxide voor de halfgeleiderindustrie. In dit project is het waterzuiverheidsniveau veiliggesteld, een zeer lage boordrempel bereikt en voldaan aan de silica normen.

 

Ontdek onze waterbehandelingstechnologieën voor de chemische industrie

Veolia Water Technologies beschikt over expertise op vele gebieden van de chemische industrie. Onze technologieën bieden een groot aantal chemische waterbehandelingsprocessen. Onze systemen voldoen aan alle huidige normen voor hydraulische, organische en anorganische belastingen. Wij helpen u controle te krijgen over:

HPI / CPI icon

Prioritaire stoffen

Toxicity icon

Toxiciteit 

Temperature icon

Temperatuur

Dangerous effects icon

Gevaarlijke effecten 

pH levels icon

pH-waarden 

Onze verdampers: kapitaal in de chemische sector

Veolia Water Technologies biedt specifiek voor de chemische industrie geavanceerde verdampings- en kristallisatieprocessen. Ons HPD®-assortiment van technologieën bevat efficiënte kristallisatie- en verdampingssystemen voor meer dan 50 chemische verbindingen. Deze chemische elementen behoren tot de belangrijkste componenten van veel specifieke markten in de chemische industrie. Ze maken de productie mogelijk van organische vetzuren, fytosanitaire producten en anorganische scheikunde. Onze producten zijn ook bruikbaar voor speciale chemicaliën zoals herbiciden, synthetische zoetstoffen, bisfenol-A en nog veel meer.

Wij garanderen onze klanten de naleving van alle geldende milieunormen. Daarnaast garanderen we ook lagere kosten dankzij beproefde circulaire economie methoden. Deze leiden ertoe dat steeds meer producten en bijproducten herbruikbaar zijn via geïntegreerde oplossingen in de hele productieketen.

Zoutindustrie

Onze systemen bieden voorbehandelingsprocessen in zowel batch- als continue bewerkingen en vinden door geavanceerde behandelingen waarde in natriumchloride. Wij produceren chloorzouten, gespecialiseerde zouten voor de farmaceutische industrie, gespecialiseerde zouten voor de chemische industrie en keukenzout.

Onze HPD-technologieën zijn onderschreven door enkele van 's werelds grootste faciliteiten voor verdamping en zoutproductie, zoals de Texas Brine fabriek in de Verenigde Staten. Onze contracten zijn gebaseerd op kant-en-klare oplossingen. Van analyse en pilot testen tot projectbeheer, ontwerp en onderhoudsdiensten.

Chloor en soda industrie

We helpen marktleiders te voldoen aan milieunormen en tegelijkertijd economische doelen te bereiken. HPD-systemen zijn te gebruiken bij pekelbehandeling, pekelverdamping, zoutkristallisatie, natriumhydroxideconcentratie en anorganische kristalproductie uit natuurlijk voorkomende en/of voorbehandelde pekel.

 

Kunstmest en potas productie

Onze processen produceren meerdere meststoffen, zoals ammoniumsulfaat en kaliumnitraat. Onze HPD-technologieën zijn onderschreven in installaties op enkele van de meest extreme locaties, waaronder in afgelegen gebieden in Canada en de Dode Zee.

De bijtende soda industrie

Wij bieden unieke processen om complete oplossingen voor onze klanten te ontwikkelen. Onze systemen behandelen natuurlijke ertsen die zijn gewonnen door oplossing, kristalliseren carbonaat en natriumbicarbonaat en optimaliseren de natrium terugwinning.

 

De chemische industrie kent extreem hoge kwaliteitsnormen op het gebied van betrouwbaarheid, prestaties en constructiebeheer. Het definiëren van milieudoelstellingen voor de water-footprint, materiaal terugwinning en vervuilingsbeheer is van cruciaal belang om de werking en productie van de site veilig te stellen. Waterbehandeling voor utiliteiten moet geoptimaliseerd zijn en afvalwaterzuivering moet tot het definitieve afvalbeheer geborgd zijn. Onze kant-en-klare installaties bieden efficiënte oplossingen die wereldwijd te integreren zijn.

Alexander Koelewijn

Specialist chemische en fysische waterbehandeling
Veolia Water Technologies Netherlands

 

LinkedIn Profiel

Wilt u meer informatie over onze technologieën voor chemische industrie?

 

 

Meer diensten voor onze chemische industrie klanten

Een combinatie van digitale tools en Veolia expertise die al uw waterprocessen slimmer, veiliger en duurzamer maken.
Het leveren van waterhygiëne en chemische HydrexⓇ-oplossingen die de veiligheid en prestaties van waterbehandelingsapparatuur garanderen.
We bieden een breed scala aan diensten: technische ondersteuning, vooraf gepland preventief onderhoud, reserveonderdelen, enz.

FAQ over wateroplossingen voor de chemische industrie

Hoe behandelen chemische bedrijven water?

De chemische industrie gebruikt veel water voor de productie van stoom en koelwater. Afvalwater bevat verontreinigende stoffen die te behandelen zijn met fysisch-chemische installaties (filtratie, precipitatie), adsorptie (GAC) of met behulp van biologische processen.

Welke processen gebruiken chemische bedrijven het meest?

Utiliteitswater: clarificatie (Multiflo™, Actiflo®), filtratie (media of membranen) en demineralisatie (omgekeerde osmose of ionenuitwisseling).

Afvalwater: verwijdering van schadelijke stoffen door fysico-chemische installaties (Multiflo™, Actiflo®, filtratie), actieve kool, methanisering, MBBR, DAF. Om materiaal terug te winnen of voor ultiem afvalbeheer is het strippen en verdampen van gas toepasbaar. Ultrafiltratie en omgekeerde osmose zijn bruikbaar voor hergebruik.