Hydrotech Disc filter

Hydrotech Disc filter, mechanisch en zelfreinigend filter
Hydrotech Discfilter

Hydrotech Disc filter is een mechanisch, zelfreinigend product met een groot filteroppervlak en een kleine footprint. Hierdoor is de Hydrotech Disc filter ideaal voor vele toepassingen.

Overzicht

Het compacte ontwerp van het Disc filter resulteert in 2-3 keer meer filteroppervlak in vergelijking met trommelfilters met dezelfde externe afmetingen. Dit maakt het een goede keuze voor recirculatiesystemen, effluentpolishing van afvalwater, fijnfiltratie van inlaatwater of andere toepassingen waarbij een ruimtebesparend filter met fijne filteropeningen en een groot filteroppervlak vereist is. Hydrotech Disc filter is een mechanisch en zelfreinigend product dat een groot filteroppervlak biedt met een kleine voetafdruk. Het is ideaal voor gebruik bij het polishen van gemeentelijk afvalwater en hergebruik van industrieel water.

Hoe de Hydrotech Disc filter werkt

Hydrotech Disc filter maakt gebruik van geweven stoffenfilters. Deze zijn op meerdere schijven gemonteerd en bieden een groot filteroppervlak met een kleine voetafdruk. Het filtermedium op de gedeeltelijk ondergedompelde schijven filtert vaste stoffen uit het water. Geaccumuleerde vaste stoffen worden gereinigd via het tegenstroom-terugspoelsysteem. Gefilterd water stroomt door de Disc media om te worden opgevangen in de verzameltank. Hydrotech Disc filters worden wereldwijd op grote schaal gebruikt voor regenwaterbehandeling, membraanvoorbehandeling, fosforverwijdering, waterhergebruik en afvalwaterfiltratie.
 

Toepassingen

We ontwerpen en beheren innovatieve oplossingen voor een breed scala aan water- en afvalwaterbehandelingstoepassingen.

Watervoorbehandelingsoplossingen voor alle soorten voer- en influentwater.
Technologieën voor veilige, milieuvriendelijke afvalwaterzuiveringssystemen en rioolwaterzuiveringsinstallaties.
Totaaloplossingen voor waterbeheer voor terugwinning en recycling van proces- en afvalwater.
Energie-efficiënte technologieën voor afvalwaterbehandeling voor hergebruik van hulpbronnen en naleving van de milieuwetgeving.